SCANDAL MONSTRU! Mayweather S-A DOPAT inainte de meciul cu Pacquiao! Bomba aparuta azi in presa din USA

Mayweather se bate in ultimul meci din cariera duminica dimineata, cu Andre Berto, insa se afla intr-un scandal imens, fiind acuzat ca a folosit metode ilegale inainte de meciul cu Pacquiao, ce au avut ca scop ascunderea probelor de dopaj.

Floyd Mayweather este unul dintre atletii care au promovat mereu un sport fara substante interzise! Acesta se gaseste insa in mijlocul unui scandal imens inainte de partida sau cu Andre Berto, care are loc sambata spre duminica in USA. Meciul dintre Mayweather si Pacquiao trebuia sa aibe loc in 2009, atunci cand cei doi au inceput negocierile, insa cei doi nu au ajuns la un rezultat, una dintre cauzele principale fiind faptul ca Mayweather l-a acuzat pe Pacquiao ca se dopeaza.

In cele din urma, meciul a avut loc in luna mai a acestui an, insa la patru luni de la confruntare apar informatii nestiute ce zguduie din plin lumea boxului profesionist. Floyd Mayweather a folosit o metoda de rehidratare interzisa cu o zi inainte meaciului cu Pacquiao, metoda ce, pe langa hidratarea propriuzisa, este si o metoda de a ascunde substantele interzise. Interesant este ca totul a fost facut cu acceptul Agentiei Nationale Anti Doping din USA, insa fara cunostinta sau acceptul Comisiei Atletice din Nevada, cea sub jurisdictia careia a avut loc meciul. Mai mult, acceptul pentru a folosi rehidratarea intravenoasa a venit la 19 zile dupa meci, exceptia fiind acordata RETROACTIV!

CE A FACUT DE FAPT MAYWEATHER?

Ca orice sportiv profesionist, Floyd Mayweather a facut slabire pentru meciul cu Manny Pacquiao, din luna mai. Avand in vedere ca acesta are 38 de ani, slabirea se face mult mai greu decat in cazul unui sportiv tanar, asa ca boxerii apeleaza la tot felul de metode de a face categoria dar si de a se rehidrata complet inainte de meci, cantarul avand loc cu 24 de ore inainte de meci.

Una dintre metodele cele mai eficiente este rehidratarea intravenoasa, insa aceasta este declarata ilegala de catre comisiile americane, fiind considerata o metoda ce poate dilua sau masca agentii ilegali ce pot fi depistati la controlul antidoping. Exceptiile pot fi acordate insa doar de comisiile acreditate, inainte de meci.

CE SI-A INJECTAT MAYWEATHER?

Solutia injectata intravenos de Mayweather contine 250ml de amestec de sare si multivitamine si 500ml de sare si vitamina C. Volumul este insa unul mult mai mare decat cel permis, limita fiind de 50ml la fiecare 6 ore, cu exceptia cazurilor de interventii de urgenta sau spitalizari fortate. In cazul lui Mayweather insa, acest lucru nu este valabil, avand in vedere ca administrarea nu a fost facuta la spital ci la el acasa, dupa cum a declarat agentul luptatorului.

 

CUM A FOST DESCOPERIT?

Meciul dintre Mayweather si Pacquiao a fost sub supervizarea Comisiei Atletice din Nevada. Aceasta a trimis agenti acasa la Mayweather, in seara dinaintea meciului cu Manny Pacquiao, pentru a efectua un control antidoping. Agentul luptatorului le-a spus insa ca acesta a fost rehidratat intravenos in acea zi, avand acceptul Comisiei Nationale Anti Doping.

"Conform regulamentului, CNAD nu poate permite sau lua decizii de aceasta natura, singura comisie acreditata pentru acest lucru fiind Comisia Atletica a statului in care se desfasoara meciul, in acest caz Nevada. Am avut discutii serioase cu cei de la CNAD si le-am pus in vedere ca acest lucru sa nu se mai intample niciodata", a declarat un oficial al CA din Nevada.

Mai mult, exceptia de folosire a hidratarii intravenoase a fost oferita retroactiv dupa 19 zile de la data meciului, la cererea lui Mayweather (acest lucru fiind stipulat in contract), cu o zi inainte de startul anchetei din jurul acestui incident.

CE SPUNE DOCTORUL

Problema cu hidratarea intravenoasa a lui Mayweather nu este directa ci indirecta, acesta fiind acuzat ca a apelat la aceasta metoda fara stiinta Comisiei Atletice din Nevada pentru a masca eventualii agenti ilegali din corp. Felul in care functioneaza acest proces a fost descris de un expert in doping:

 

"Beneficiile agentiloir anabolizanti sunt pe o perioada lunga dupa folosirea lor, ducand pana la luni de zile. Oricine stie ceva despre acest subiect, stie ca nu performezi la capacitate maxima cand folosesti substantele, ci dupa ce opresti administrarea. Nu pot sa zic daca Mayweather s-a dopat sau nu, insa lucrurile functioneaza in felul urmator. Mai intai, folosesti substante imediat dupa meci, pentru repararea tesuturilor si recuperare. Apoi continui sa folosesti substante interzise pana anunti urmatorul meci, cand tu decizi cand incepe perioada in care poti fi testat, insa pana cand intri in acea perioada termini ciclul de administrare si substantele ies deja din sistem, dar tu inca te mai bucuri de beneficiile lor".

 

CE URMEAZA PENTRU MAYWEATHER?

Americanul nu poate fi pedepsit oficial de comisii, avand in vedere ca a folosit hidratarea intravenoasa cu acceptul ANAD, care, desi nu avea dreptul sa ofere aceasta exceptie, a facut-o inainte de meci, lucru confirmat la cererea lui Mayweather cu o zi inainte de ancheta care avea ca subiect acest incident.

Mayweather poate pierde insa enorm din punct de vedere al imaginii, daca scandalul ia amploare si alte detalii vor iesi la iveala in acest caz. Interesant este si faptul ca inaintea meciului, Pacquiao a cerut o clauza in contract ca cei doi sa fie amendati cu 5 milioane de dolari daca sunt prinsi dopati inainte sau dupa meci, clauza REFUZATA de managerul lui Mayweather, lucru ce a ridicat suspiciuni inca de la acea data, insa cum Mayweather nu a fost niciodata prins dopat, episodul a fost trecut cu vederea.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Valul de căldură extremă afectează circulația pe șosele și căi ferate. Cum vor circula trenurile
BRAT
Modifică setările cookies