Box

Să nu mai audă de restaurante! În ce și-ar investi banii Leonard Doroftei

Leonard Doroftei, fost pugilist campion mondial la amatori și la profesioniști, e stabilit în Montreal. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 13 Decembrie 2021, 10:54
Data actualizarii: Luni 13 Decembrie 2021, 11:10

Plecat de peste trei ani în Canada, "Moșu"" își întreține pasiunea pentru nobila artă antrenând copii și juniori într-o sală din Montreal. 

Leonard Doroftei: "Într-o sală de box aș băga banii"

Adulat de fanii boxului în România și în Candada, Doroftei a plecat din țară cu un gust amar după ce i s-a întâmplat în Ploiești. 

Pusese pe picioare un pub în centrul orașului, "tapetat" nu numai cu istoria sa în ring ci și cu amintiri ale unor mari sportivi români, dar autoritățile din Ploiești i-au interzis să mai folosească spațiul. Ulterior, a încercat să dea un restart afacerii cu tematică sportivă într-un spațiu lângă stadionul "Ilie Oană".

"Într-o sală de box aș băga banii. Asta este afacerea în care vreau să investesc aici în Canada, chiar și în România. În ultimii doi ani m-am redescoperit.

Acum iau un copil, de la zero, și îl învăț să facă box. Și cu un adult la fel. Acum am răbdare. Îmi place foarte mult ceea ce fac și sunt lângă ei, mereu. Mă mai bag și eu, mai fac și box cu ei", a declarat Leonard Doroftei, potrivit as.ro.

Momentul care l-a dezamăgit pe Leonard Doroftei 

Odată retras din cariera de pugilist profesionist, fostul campion mondial WBA la semiușoară și-a investit o parte din banii câștigați din box într-o afacere în Ploiești. 

Leonard Doroftei a deschis pe spațiul primit de la Primărie „Doroftei Pub”, un bar în care obișnuiau să vină și multe celebrități din România, de la foști sportivi la persoane din showbiz sau politicieni. 

În 2017 însă, Leonard Doroftei a fost înștiințat că trebuie să părăsească spațiul în care își inaugurase PUB-UL pentru că acea clădire prezina un risc seismic ridicat.

  • Născut la Ploiești, Leonard a început să practice boxul la vârsta de 14 ani la clubul Prahova Ploiești. Între 1986 și 1988 a cucerit în fiecare an titlul național la juniori.
  • A obținut cinci titluri naționale la seniori în 1992, 1993, 1994, 1996 și 1997. 
  • A câștigat medalii de bronz la Jocurile Olimpice de la Barcelona în 1992 și la Atlanta în 1996. De asemenea, a fost campion mondial în 1995 și campion european în 1996 și 1997.
  • Palmaresul său la amatori: 239 de victorii și 15 înfrângeri.

Leonard Doroftei: "Parcă eram considerat un cerșetor"

'N-aș fi plecat niciodată din România. Dar acolo trebuie să fii un adevărat șacal ca să răzbești. M-a durut când, la un moment dat, parcă eram considerat un cerșetor. Și n-am cerut niciodată cuiva ceva. Dar pe banii tăi să fii văzut așa, e dureros.

Eu cred că, dacă dacă vin acum în țară, nu mai plec. Atât de mult îmi lipsesc oamenii de acolo. Atât de mult îi iubesc pe românii mei. Bine măcar că aici, în Canada, sunt înconjurat de români. Mă simt că acasă', explica Doroftei, în trecut, pentru ProSport. 

Modifică setările cookies