Rubin "Hurricane" Carter, pugilistul care a stat 20 de ani in inchisoare desi era nevinovat, a murit la 78 de ani

Autor: Sport.ro
Luni 21 Aprilie 2014, 09:11

	Rubin "Hurricane" Carter, pugilistul care a stat 20 de ani in inchisoare desi era nevinovat, a murit la 78 de ani

► In numele lui PIRLO! Benfica – Juventus, joi 22:00, in direct Sport.ro si Voyo.ro!

Rubin Carter, unul dintre cei mai cunoscuti pugilisti americani, a murit la varsta de 78 de ani, anunta presa din Statele Unite.

Cunoscut si ca "Uraganul", pentru ca intra in ring si isi nimicea adversarii, Rubin Carter a devenit faimos si dupa ce a stat nu mai putin de 19 ani la inchisoare pentru o crima pe care nu a comis-o.

Cu o cariera destul de impresionanta in box, Carter a fost arestat la mijlocul anilor '60, in plina ascensiune sportiva, dupa ce, alaturi de un prieten, a fost acuzat ca a comis un triplu asasinat.

Rubin Carter a fost inchis pe baza marturiilor unor puscariasi, iar juriul, format la acea vreme doar din "albi", l-a condamnat la detentie pe viata, in ciuda faptului ca acesta a trecut inclusiv testul detectorului de minciuni.

Fostul pugilist avea sa fie eliberat 19 ani mai tarziu, dupa care a devenit unul dintre cei mai mari luptatori pentru drepturile omului. In 1985, la scurt timp dupa eliberare, acesta s-a apucat sa isi astearna si memoriile, iar in 2011 i-a scris o scrisoare lui Nelson Mandela: "Eye of the Hurricane: My Path from Darkness to Freedom".

FOTO: Viata lui Rubin Carter a fost si subiectul unui film, in care actorul principal a fost nimeni altul decat Denzel Washington.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
Lacul Zaghen de lângă Tulcea, sufocat de gunoaie. Paznicul are program doar până la 4
BRAT

Modifică setările cookies