Glorie sau decadere | Lucian Bute isi poate relansa cariera intr-un meci de titlu mondial, cu un adversar urias, sau poate agata manusile in cui

Glorie sau decadere | Lucian Bute isi poate relansa cariera intr-un meci de titlu mondial, cu un adversar urias, sau poate agata manusile in cui

Fost campion mondial in versiunea IBF, Lucian Bute a avut parte de trei ani mai putin buni. Invins de englezul Carl Froch in 2012, cand a pierdut si centura mondiala, Bute a decis sa urce la semigrea, insa ghinioanele s-au tinut scai.

Bute a avut doua meciuri la semigrea, cu Grachev (victorie la puncte si castigarea titlului NABF) si cu Jean Pascal (invins dupa 12 runde, a pierdut titlul Federatiei Nord-Americane de Box). Acesta ar fi trebuit sa se bata si cu argentinianul Roberto Bolonti, insa o accidentare i-a dat toate planurile peste cap.

Ajuns la 35 de ani, Lucian Bute are insa ganduri mari. Pugilistul galatean vrea sa revina in elita, iar pentru asta a semnat cu Al Haymon, unul dintre cei mai tari manageri din boxul american, cel care a colaborat in trecut si cu Floyd Mayweather.

Candva supranumit Mister KO, Bute spera sa-si faca o reintrare de senzatie in ringul de box si sa-si relanseze cariera, in ciuda varstei.

Astfel, scrie site-ul Boxing360.com, Bute si Al Haymon au planuri mari. Sportivul din Pechea are in fata poate ultima mare sansa a carierei, iar noul sau sfatuitor vrea sa-i propuna mai multi luptatori tari.

Sursa citata noteaza ca prima lupta propusa ar fi cea cu supercampionul categoriei WBC la semigrea - Adonis Stevenson.

Adonis Stevenson, in varsta de 37 de ani, este un pugilist cu o cota uriasa in Canada. Acesta si-a aparat titlul de 5 ori in ultimii doi ani, in fata lui Tavoris Cloud, Tony Bellew, Andrzej Fonfara, Dmitry Sukhotsky si Sakio Bika. Titlul a fost castigat in fata lui Chad Dawson prin KO in runda a sasea.

Canadienii cred ca meciul ar genera inca o audienta extrem de mare, atat Bute, cat si Stevenson bucurandu-se de o mare popularitate in Montreal si Quebec.

O alta varianta este Anthony Dirrell, pugilist american in varsta de 30 de ani, campion mondial WBC la supermijlocie! Acesta l-a invins recent pe Sakio Bika, sportiv pe care l-a invins si Lucian Bute in 2007. Acum, Dirrell are programat un meci de aparare a centurii la sfarsitul lunii aprilie, cu suedezul Jack Badou.

Lucian Bute a fost invins in ultimul meci la semigrea de haitianul Jean Pascal.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Trei sferturi din elevii claselor terminale s-au înscris la BAC. Precizările ministrului Sorin Cîmpeanu
BRAT
Modifică setările cookies