Box

Fostului presedinte al Federatiei Romane de Box Rudel Obreja, arestat definitiv in dosarul "Gala Bute"! Decizia luata azi de CA

Decizia a fost luata astazi. Rudel Obreja a ramas in arest.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 13 Februarie 2015, 17:44
Data actualizarii: Vineri 13 Februarie 2015, 17:46

Curtea de Apel Bucuresti a decis arestarea preventiva a fostului presedinte al Federatiei Române de Box Rudel Obreja, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzat de spalare de bani, evaziune fiscala si complicitate la abuz in serviciu, decizia fiind una definitiva.

Curtea de Apel Bucuresti (CAB) a mentinut, astfel, decizia luata in 5 februarie de Tribunalul Bucuresti in cazul lui Rudel Obreja.

In dosarul "Gala Bute", primarul municipiului hunedorean Lupeni, Cornel Resmerita, este si el arestat. Fostul consilier al Elenei Udrea stefan Lungu si fostul secretar general in Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului Gheoghe Nastasia sunt cercetati in arest la domiciliu.

In aceeasi speta este implicata si Elena Udrea, in prezent ea fiind arestata in dosarul "Microsoft". in dosarul "Gala Bute", DNA o acuza pe Udrea de abuz in serviciu, cu obtinerea pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, tentativa la folosirea de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor DNA, Elena Udrea a luat decizia organizarii Galei Bute, in urma unor discutii cu Rudel Obreja si le-a cerut subordonatilor sai de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului sa gaseasca solutii de incheiere a contractului privind finantarea evenimentului, urmarind obtinerea unor beneficii electorale, prin asocierea imaginii sale cu cea a lui Lucian Bute.

Fostul ministru al Economiei Ion Ariton este suspectat si el in acest dosar, pentru ca ar fi determinat reprezentantii a zece companii de stat, printre care Hidroelectrica, Nuclearelectrica si Romgaz, sa sponsorizeze ilegal, cu suma totala de peste 1,7 milioane de lei, organizarea Galei Bute de catre firma lui Rudel Obreja.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut aviz de la Senat pentru urmarirea penala a lui Ion Ariton. Senatorii au aprobat, joi, cu 77 de voturi "pentru" si 52 voturi "impotriva", solicitarea parchetului de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PSD Ion Ariton.

In dosarul "Gala Bute", prin rechizitoriului din 6 noiembrie 2013, procurorul de caz a dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Federatiei Române de Box Rudel Obreja, pentru fapte coruptie, precum si scoaterea de sub urmarire penala sau neinceperea urmaririi penale, dupa caz, fata de reprezentantii Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, Ministerului Economiei, companiilor nationale si ai Federației Române de Box implicati in savârsirea faptelor din acest dosar.

In decembrie 2013, procurorul-sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie din DNA a infirmat acest rechizitoriu, considerând ca este nelegal in privinta solutiei de neurmarire dispuse cu privire la functionarii implicati, dar si a calificarii faptelor retinute in sarcina lui Obreja.

Modifică setările cookies