"Eu il bat pe Foreman iar tu o sa bati leucemia" Dialogul lui Ali cu baietelul bolnav care a venit sa il viziteze inainte de meciul celebru din 1974

"Eu il bat pe Foreman iar tu o sa bati leucemia" Dialogul lui Ali cu baietelul bolnav care a venit sa il viziteze inainte de meciul celebru din 1974

Muhammad Ali a murit in aceasta dimineata, la 74 de ani, din cauza unor probleme respiratorii.

Muhammad Ali a trecut in nefiinta insa numele sau va dainui pentru totdeauna. Ali a depasit granitele ringului de box si a devenit cea mai mare personalitate a lumii in anii 60-70, fiind primul sportiv care atinge un astfel de nivel.

Printre zecile de episoade istorice petrecute in ringul de box, Ali are si episoade mai putin stiute. Unul dintre ele este cu un pusti bolnav de leucemie, care a venit sa il viziteze inainte de probabil cel mai cunoscut meci al sau, cel cu Goerge Foreman din 1974, meci disputat in Zair si intitulat "Rumble in the Jungle".

Episodul emotionant a fost povestit fostul manager Gene Kilroy:

"Eram in cantonament inainte de meci si la un momentdat a venit un baiat mic, foarte fragil... voia sa il cunoasca pe Ali. Am zis sigur, nicio problema, si l-am adus cu tatal sau sa il vada pe Ali. Ali s-a uitat la ei si i-a zis "de ce ai palaria asta de lana? E cald afara astazi"... baiatul s-a uitat la el cu ochii lui albastri si i-a zis ca are luecemie si si-a pierdut parul din cauza chimoterapiei. Ali l-a luat in brate si i-a zis: "iti promit ca eu il bat pe Foreman iar tu o sa bati leucemia"... iar baiatul i-a raspuns, "sper sa ai dreptate, Ali, sper sa ai dreptate...".

Doua saptamani mai tarziu am auzit ca baiatul se simtea foarte rau, asa ca am fost cu Ali sa il vizitam. Cand am intrat in salon, Ali i-a spus baietelului "ce faci? Ne-am inteles ca eu il bat pe Foreman iar tu o sa bati cancerul"... baietelul s-a uitat la el cu ochii sai albastri si i-a spus incet... "Nu, campionule, eu o sa ma duc sa il intalnesc pe Dumnezeu si o sa ii spun ca te cunosc pe tine".

VIDEO PROTVPLUS.RO

Sediul agenției de presă Associated Press şi al postului Al Jazeera din Gaza, distruse de o rachetă
BRAT
Modifică setările cookies