FOTO ȘI VIDEO Ce a făcut Claudia Nechita, marea speranță a boxului românesc, la Campionatele Mondiale de la New Delhi

Claudia Nechita Adrian Lacatus Alexandra Gheorghe Lacramioara Perijoc Loredana Marin Box
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 20 Martie 2023, 08:32
Data actualizarii: Luni 20 Martie 2023, 08:34

Lăcrămioara Perijoc, Claudia Nechita, Loredana Marin şi Alexandra Gheorghe sunt pugilistele din România prezente la competiție. Ele sunt antrenate de Adrian și Mihaela Lăcătuș.

Pugilista română Claudia Nechita a fost învinsă de taiwaneza Yu-Ting Lin, la puncte, cu 4-0, duminică, în şaisprezecimile de finală ale categoriei 57 kg, la Campionatele Mondiale de box feminin de la New Delhi.

După eliminarea Claudiei Nechita, Loredana Marin este singura româncă rămasă în cursa pentru medalii

Claudia Nechita, de la CSA Steaua, locul cinci la JO de la Tokyo, a fost dominată de Lin, campioană mondială în 2018 la 54 kg şi în 2022 la categoria 57 kg.

Loredana Marin, de la CSA Steaua, campioană europeană de tineret, este singura româncă rămasă în cursă la Mondiale, urmând să boxeze în optimi cu japoneza Ayaka Taguchi, pe 21 martie.

Cine sunte fetele lui Adrian Lăcătuș

La New Delhi au făcut deplasarea patru pugiliste române: Lăcrămioara Perijoc (categoria 54 kg), vicecampioană mondială, Claudia Nechita (cat. 57 kg), clasată pe locul cinci la JO de la Tokyo, Loredana Marin (cat. 60 kg), campioană europeană de tineret, toate de la CSA Steaua, şi Alexandra Gheorghe (cat. 52 kg), de la CSM Slatina. 

Ele sunt însoţite de antrenorii Adrian şi Mihaela Lăcătuş.

Peste 300 de pugiliste din 65 de țări, participante la Mondiale

Competiţia mondială se desfăşoară cu participarea a peste 300 sportive din 65 de ţări, în sala de 6.000 de locuri KD Jadhav din capitala Indiei, informează Agerpres.

IBA a promis un fond de premiere de 2,4 milioane de dolari, premiile fiind la fel ca anul trecut: 100.000 de dolari - medalia de aur; 50.000 - argintul şi 25.000 - bronzul.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!