Bute nu e singurul! Trei alti boxeri cunoscuti au picat testul antidoping in ultimele 3 luni! Cum a scapat unul dintre ei

Bute nu e singurul! Trei alti boxeri cunoscuti au picat testul antidoping in ultimele 3 luni! Cum a scapat unul dintre ei

Real Madrid - Atletico | Finala Champions League e sambata la ProTV, de la 21:45

Lucian Bute a fost depistat pozitiv cu Ostarine, o substanta care nu este in sine un steroid anabolic insa are aceleasi rezultate. Lucian nu este singurul boxer cunoscut care pica testul antidoping in ultima perioada.

Doar in ultimele 3 luni, mai multi boxeri cunoscuti au picat testul antidopinig. Cel mai mediatizat caz a fost al rusului Povetkin, care a fost prins cu meldonium, substanta care face ravagii in lumea sportului. Meciul acestuia pentru titlul mondial la grea cu Deontay Wilter a fost anulat. Meciul trebuia sa aiba loc pe 21 mai.

Un al greu depistat pozitiv este Lucan Browne, care a fost prins cu clenbuterol dupa ce a castigat titlul mondial in fata lui Ruslan Chagaev, pe 5 martie in Rusia. Decizia meciului a fost schimbata in "nicio decizie" iar titlul s-a intors la Chagaev. De asemenea, boxerul a fost suspendat 6 luni de WBA desi mai poate primi si alte sanctiuni.

Cel mai recent caz a fost luna trecuta, atunci cand campionul mondial Francisco Vargas a fost depistat pozitiv cu clenbuterol intr-o testare aleatoare inainte de meciul sau ce trebuia sa aiba loc pe 4 iunie. Acesta a motivat prezenta substantei in organism prin prisma unei fripturi de vita pe care i-a gatit-o mama sa acasa in Mexic, acolo unde au fost mai multe astfel de cazuri de contaminare. Culmea este ca Vargas avea o concentratie foarte mica in sistem iar comisia atletica din USA i-a dat voie sa continue cu lupta, avand in vedere ca contaminarea carnii in Mexic este o problema reala.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Criza din Guvern a luat sfârșit. Coaliția are un nou acord, ministrul Sănătăţii va fi anunţat miercuri
BRAT
Modifică setările cookies