Box

AUR pentru Romania! Steluta Duta e Campioana Europeana: "Urmeaza titlul mondial si medalie olimpica!" 

Steluta Duta a declarat, sambata, dupa ce a castigat medalia de aur la Campionatele Europene de box, ca nu concepea sa ocupe alta treapta a podiumului si ca vrea sa obtina si titlul mondial si sa participe la Jocurile Olimpice.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 07 Iunie 2014, 14:30
Data actualizarii: Sambata 07 Iunie 2014, 17:59

"A fost un meci greu, in fata unei adversare pe care o cunosteam bine. Am mai invins-o si altadata. Este extraordinar sa castig in fata propriilor suporteri si vreau sa dedic acest succes staffului tehnic al lotului, tuturor televiziunilor din Romania si fanilor boxului. Sunt extrem de fericita, nu concepeam sa nu iau medalia de aur. Vreau sa castig si titlul mondial si sa ajung la Jocurile Olimpice de la Rio", a spus Steluta Duta.

Titlul obtinut sambata este al treilea continental din palmaresul Stelutei Duta, dupa cele din 2006 si 2007.

Steluta Duta a castigat titlul european la box impunandu-se in finala categoriei 48 de kilograme in fata sportivei bulgare Sevda Asenova, la competitia ce a avut loc la Bucuresti. Tot sambata, Marinela Radu a pierdut finala categoriei 81 de kilograme, in fata ucrainencei Lilia Durnieva, obtinand astfel medalia de argint.

Romania a incheiat Campionatele Europene cu cinci medalii: un aur, un argint si trei de bronz. Pe locul trei al podiumului au urcat Simona Sitar (64 kg), Cristiana Stancu (69 kg) si Luminita Turcin (+81 kg).

in clasamentul final pe medalii conduce Rusia (2-1-2), urmata de Bulgaria (1-2-1) si Romania (1-1-3).
 Sportiva Steluta Duta a castigat, sambata, titlul european la box, impunandu-se in finala categoriei 48 de kilograme in fata sportivei bulgare Sevda Asenova, la competitia ce se desfasoara la Bucuresti.

Steluta Duta trecuse in semifinale de germanca Anne Marie Stark si in rundele anterioare de Volha Luscik (Belarus) si Svetlana Gnevanova (Rusia).

La categoria 81 kg, o altă sportiva romana, Florina Radu va boxa in finala, cu ucraineanca Lilia Durnieva.

Atle 3 pugiliste romane, Cristiana Stancu (cat. 69 kg), Simona Sitar (cat. 64 kg) si Luminita Turcin (cat. +81 kg), au intrat in posesia medaliilor de bronz.

Modifică setările cookies