Un licean din CN Spiru Haret este cel mai bun junior din lume la baschet 3x3. VIDEO

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 21 Ianuarie 2018, 14:58
Data actualizarii: Duminica 21 Ianuarie 2018, 15:37

Potrivit clasamentului mondial la baschet 3x3 dat publicitatii de catre Federatia Internationala de Baschet la inceputul acestui an, primul loc la categoria juniorilor sub 18 ani este ocupat de un roman, Radu Petrescu, elev al Colegiului National Spiru Haret, din Sectorul 2.

Petrescu, care evolueaza pentru Stiinta Bucuresti, a facut parte anul trecut din nationala U18 de baschet 3x3 a Romaniei care a ocupat locul 8 la Campionatele Mondiale si locul 9 la Campionatele Europene in 2017.

De asemenea liceanul a castigat anul trecut si trei turnee din cadrul circuitului national de baschet 3x3 Sport Arena Streetball Tour, competitii care au contribuit din plin la punctajul jucatorului roman.


Colegiul National Spiru Haret este unul dintre cele patru licee ale caror terenuri de baschet au fost recent reabilitate, alaturi de Colegiul National Mihai Viteazul, Colegiul National Iulia Hasdeu si Scoala Centrala. Liceenii beneficiaza de conditii de joc la standarde FIBA 3x3 si se vor putea pregati in continuare in aceleasi conditii ca la competitiile internationale.

Baschetul 3x3 a fost inclus, anul trecut, pe lista disciplinelor olimpice, urmand sa isi faca aparitia in premiera in programul Jocurilor Olimpice la editia Tokyo 2020.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!