Suntem finalisti!!! Romanii s-au calificat in finala mondiala de la Tokyo, la baschet 3 la 3, dupa ce i-au batut pe rusi

Suntem finalisti!!! Romanii s-au calificat in finala mondiala de la Tokyo, la baschet 3 la 3, dupa ce i-au batut pe rusi

Reprezentanta Bucurestiului, castigatoarea campionatului Sport Arena Streetball 2014, a obtinut pentru al treilea an consecutiv calificarea in finala FIBA 3x3 World Tour, circuitul mondial de baschet 3x3.

Team Bucharest s-a clasat pe locul doi in Mastersul de la Praga, cedand in finala, 14-16 cu Team Novi Sad din Serbia.

Angel Santana, Catalin Vlaicu, Vasile stefan si Catalin Bordei si-au asigurat prezenta in finala mondiala care va avea loc la Tokyo (11-12 octombrie) dupa un meci dramatic in semifinalele de la Praga, cu rusii de la St. Petersburg.

Catalin Vlaicu a ratat doua aruncari libere la scorul de 20-20, cu mai putin de un minut de joc, cele doua echipe au irosit mai multe posesii, pentru ca in cele din urma acelasi Vlaicu sa marcheze cosul victoriei cu trei secunde inainte de fluierul final, 21-20.

“Santana si Vlaicu, care deja intrasera in istorie, fiind parte dintr-un grup de 13 jucatori care au jucat in toate cele trei editii World Tour (2012, 2013 si 2014), vor fi primii jucatori din lume prezenti in toate cele trei finale mondiale FIBA 3x3 World Tour”, scrie site-ul oficial 3x3 FIBA.

De asemenea, Bucurestiul este singurul oras din lume reprezentat in toate cele trei finale mondiale de pana acum, iar Sport Arena Streetball este singurul campionat de 3x3 din lume a carui castigatoare s-a calificat la toate finalele mondiale.

In 2012, Santana si Vlaicu, alaturi de Sergiu Souca si Andrei Constantin, au ocupat locul sase in finala de la Miami. Apoi, anul trecut, avandu-i alaturi pe Catalin Bordei si Alin Spahiu, s-au clasat pe locul cinci in finala de la Istanbul.

In lotul din acest sezon, noutatea o reprezinta Vasile stefan, coechipier cu Catalin Vlaicu la Energia Targu Jiu. Cei doi au fost invoiti, cu sprijinul Federatiei Romane de Baschet, de la actiunile echipei lor de club, pentru a putea participa la Mastersul de la Praga.

Stefan si Vlaicu, alaturi de Angel Santana si Bogdan Popescu, vor fi prezenti sub culorile Romaniei la primul Campionat European de Baschet 3x3, care va avea loc la Bucuresti, intre 5 si 7 septembrie, in Piata Universitatii.

VIDEO PROTVPLUS.RO

Înmormântarea Prințului Philip, în imagini. Ce ar fi avut Regina asupra ei, în geantă. GALERIE FOTO
BRAT
Modifică setările cookies