Baschet

Sport Arena va organiza cea mai importanta competitie de baschet 3x3 din lume! Sportul poate ajunge la Olimpiada in 2020

Dupa 10 ani de turnee organizate in Romania, Sport Arena va fi organizatorul FIBA 3x3 World Tour Final 2015 si 2016, evenimente ce vor avea loc la Abu Dhabi, in Emiratele Arabe Unite. Este pentru prima data in istorie cind FIBA acorda organizarea celui mai important eveniment 3x3 pentru doi ani consecutiv aceluiasi organizator.

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015, 13:04
Data actualizarii: Miercuri 14 Ianuarie 2015, 13:07

Marti, la sediul FIBA din Geneva a avut loc semnarea contractului intre FIBA si Abu Dhabi Sports Council, principalul partener al celui mai important eveniment din baschetul 3x3 la nivel mondial in acest an. Sport Arena a fost aleasa pentru a asigura organizarea evenimentului, alaturi de Extra International Sport, o companie din Emiratele Arabe Unite.
 
Dupa ce anul trecut a aniversat 10 ani de turnee de baschet 3x3 in Romania, ce au culminat cu prima editie din istorie a Campionatelor Europene de 3x3, castigate de nationala noastra, Sport Arena continua sa contribuie la dezvoltarea acestei discipline si la nivel global.
 
Pe langa finala mondiala, cel mai popular promoter al baschetului 3x3 din Romania, va organiza in Emiratele Arabe Unite si doua competitii de calificare pentru FIBA World Tour, un Quest si un Challenger. De asemenea, in urma unui parteneriat cu Abu Dhabi Sports Council, Sport Arena va contribui la dezvoltarea in zona a baschetului in general si a baschetului 3x3 in special printr-un program care va implica scolile si liceele.
 
“Ne bucuram ca, avand sprijinul unor promoteri precum Sport Arena, putem raspandi aceasta pasiune care pe noi ne-a cuprins de multa vreme, baschetul 3x3”, a declarat Patrick Baumann, secretarul general al FIBA.
 
„Experienta companiei Sport Arena in elaborarea si implementarea programelor de baschet 3x3 precum si dorinta noastra de a crea in Abu Dhabi si UAE o emulatie in jurul baschetului,  ne-au facut sa semnam acest contract. Faptul ca FIBA a acordat orasului nostru organizarea finalei pentru o perioada de 2 ani, ne onoreaza si ne obliga sa ridicam standardul unor astfel de evenimente”, a spus Excelenta Sa Aref Al Awani, secretarul general al Abu Dhabi Sports Council.

Incepand cu 2010, Sport Arena a organizat unele dintre cele mai importante competitii de baschet 3x3 la nivel mondial. Dupa doua editii ale European Dunk Contest, a urmat apoi in 2011, World Dunk Contest, prima editie a Raiffeisen Bank Bucharest Challenger in 2012, 3x3 EuroTour in 2013, turneu care a fost monitorizat de Comitetul International Olimpic, pentru ca in 2014, Sport Arena sa contribuie la organizarea Campionatelor Europene de baschet 3x3.
 
In vara anului trecut Sport Arena a organizat primele doua turnee FIBA endorsed in Emiratele Arabe Unite si a deschis noi oportunitati pentru dezvoltarea acestei discipline la nivel global. Baschetul 3x3 are mari sanse sa intre in programul olimpic incepand cu editia din 2020 a Jocurilor, care va fi gazduita de Tokyo.
 

Modifică setările cookies