Nationala feminina s-a calificat in sferturile Euro la baschet 3x3! Baietii joaca astazi, in direct la Sport.ro

Nationala feminina s-a calificat in sferturile Euro la baschet 3x3! Baietii joaca astazi, in direct la Sport.ro

Echipa feminina de baschet 3x3 a Romaniei s-a calificat in sferturile de finala ale Campionatelor Europene de Baschet 3x3 care se disputa la Bucuresti, in AFI Palace Cotroceni, intre 2 si 4 septembrie. Meciurile Euro de baschet 3X3 sunt live Sport.ro! Transmisiunea incepe azi la 17:00!

Romania a incheiat Grupa A pe locul doi, cu o victorie in fata Belgiei, scor 18-16 si o infrangere in fata Ungariei, 13-17. Ungaria a invins Belgia in cel de-al treilea meci al grupei si a trecut mai departe de pe primul loc.

Gabriela Marginean a fost cea mai buna marcatoare a tricolorelor si a doua a competitiei dupa prima zi, cu 16 puncte in ambele meciuri, fiind decisiva in victoria contra Belgiei, cand a marcat jumatate din punctele echipei noastre.

Sonia Ursu a marcat 10 puncte in cele doua meciuri, Anca Sipos 3 si Andra Haas 2.

Fetele au fost sustinute frenetic ce fanii care au umplut pana la refuz tribunele din jurul terenului amenajat pe patinoarul din AFI Palace Cotroceni, precum si zonele adiacente de la parter si de la etaj.
 
Nationala noastra asteapta meciurile care se vor disputa astazi in Grupa D pentru a-si afla adversara din sferturile de finala care au loc duminica. Cehia si Spania sunt favorite la calificare din aceasta grupa, din care mai face parte si Austria.

Nationala masculina isi va juca astazi cele doua meciuri din faza grupelor. Romania, cu Bogdan Popescu, Angel Santana, Catalin Vlaicu si Catalin Bordei joaca de la ora 19.35 cu Slovacia si de la ora 21.20 cu Rusia.

Tot vineri, in prima zi a competitiei a avut loc si runda preliminara pentru concursul aruncarilor de doua puncte. Angel Santana a reusit sa se califice in finala marcand sapte dintre cele zece aruncari, la fel ca si Joey Schelvis din Olanda. Astazi va avea loc runda preliminara la feminin, finala de duminica urmand sa fie una mixta.

Serbia si Slovenia au terminat fara infrangere prima zi in competitia masculina si s-au calificat mai departe, alaturi de Spania si Italia. La feminin, pe langa Romania si Ungaria, au mersi mai departe Ucraina si Serbia.

Eroinele zilei au fost fetele din Ucraina, care au reusit sa intoarca spectaculos meciul decisiv pentru calificare cu Italia desi jucau doar in trei dupa accidentarea serioasa in zona fetei suferita de Olga Maznichenko in partida cu Serbia.
 
Anna Zarytska, principala marcatoare dupa prima zi cu 19 puncte a fost decisiva atat cu Serbia cat mai ales cu Italia. Zarytska si-a trimis meciul in prelungiri cu Italia printr-o aruncare de doua puncte, pentru ca apoi sa dea lovitura de gratie tot din spatele semicercului.

Trupa de freestyle Heroes of the Court din Ucraina a readus la Bucuresti ceva din magia celebrilor Harlem Globetrotters iar meciul demonstrativ de baschet in fotoliu rulant oferit de membrii fundatiei Motivation a completat o seara perfecta la AFI Palace Cotroceni.
 
Programul zilei de astazi incepe la ora 17.00, si va dezvalui la final tabloul complet al sferturilor de finala, atat la masculin cat si la feminin. Meciurile sunt LIVE LA SPORT.RO!

VIDEO PROTVPLUS.RO

Dezastru în trenurile CFR. Oamenii călătoresc în condiții inumane, fără aer condiționat și în mizerie
BRAT
Modifică setările cookies