Infrangere pentru Romania in primul meci de la Europeanul de baschet 3x3! Tot turneul este in direct la Pro X

Romanii au pierdut primul meci cu Ungaria de la Europeanul de baschet 3x3 de la circ. Turneul e acum la PRO X.

O romanca plecata in urma cu 23 de ani in Franta s-a intors acasa la Europeanul de baschet trei la trei de la circ.

Reporter: "De ce iti e cel mai dor atunci cand te intorci in Romania?"
Ana-Maria Filip: "Cred ca e mancarea. Sarmale cu mamaliga."

Majoretele si acrobatii de la circ au facut spectacol intre meciuri. Europeanul de baschet 3x3 e la PRO X pana duminica.

Premiera mondiala: baschet la circ! Super spectacol cu cei mai buni jucatori din lume la Campionatul European de Baschet 3x3

Pentru a treia oara in istorie Romania va gazdui FIBA 3x3 Europe Cup – turneul final al Campionatului European de Baschet 3x3, eveniment care se va desfasura la Bucuresti, in perioada 14-16 septembrie si va fi gazduit de catre Circul Metropolitan.

Este pentru prima oara in istoria aceste discipline olimpice cand un eveniment se desfasoara intr-o arena de circ, iar spectacolul gandit de organizatori va include o premiera si pentru sportul romanesc: echipele vor fi prezentate in cadrul unor proiectii 3D pe suprafata de joc, la fel ca in NBA, liga profesionista nord-americana.

Cele mai bune 24 de echipe din Europa (12 la feminin si 12 la masculin) isi vor disputa suprematia in cadrul unui eveniment care include, pe langa meciurile de baschet, numeroase momente de entertainment. Artisti ai Circului Metropolitan, majoretele de la Dracula’s Girls precum si celebra trupa italiana de freestyle DaMove Crew vor evolua in pauzele dintre meciuri.

Spectatorii vor beneficia de distractie nu doar in arena ci si in zona fanilor, care va fi amenajata pe holurile Circului Metropolitan din Bucuresti. Zona de jocuri pe calculator si console, street food, concursuri cu premii si magazinul fanilor isi asteapta vizitatorii de toate varstele pe parcursul celor trei zile de eveniment.

Nationalele de baschet 3x3 ale Romaniei vor lupta din nou pentru gloria europeana dupa ce in 2014 baietii cucereau aurul, iar in 2016 era randul fetelor sa obtina medalii, de aceasta data de argint. Baietii vor juca meciurile din grupa vineri, 14 septembrie, in timp ce fetele vor evolua sambata 15 septembrie. Ziua de duminica este rezervata meciurilor eliminatorii.

Meciurile nationalelor Romaniei se vor juca dupa cum urmeaza:
15 Sep, 19.25: Romania-Serbia (Feminin) PROX
15 Sep, 21.25: Romania-Olanda (Feminin) PROXVIDEO PROTVPLUS.RO

Guvernul Orban riscă totul în Parlament. Ce înseamnă angajarea răspunderii
BRAT