Baschet

Evenimentul anului in baschetul 3x3, organizat de o companie romaneasca

FIBA 3x3 World Tour Final, turneul care a desemnat campioana circuitului mondial de baschet 3x3 in 2015, a fost gazduit de Abu Dhabi in zilele de 15-16 octombrie si a avut in spate o echipa de organizatori din Romania.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 23 Octombrie 2015, 10:29
Data actualizarii: Vineri 23 Octombrie 2015, 10:33

Sport Arena, care in ultimii zece ani a transformat baschetul 3x3 intr-un adevarat fenomen in Romania, prin competitiile Sport Arena Streetball si Raiffeisen Bank Bucharest Challenger dar si prin alte evenimente dedicate liceenilor sau studentilor, a fost unul din organizatorii finalei din Abu Dhabi.

FIBA 3x3 World Tour Final a adunat in cele doua zile de competitie peste 6.000 de spectatori, veniti sa urmareasca cele mai bune 12 echipe de baschet 3x3 din lume, precum si o serie de momente de entertainment care au transformat evenimentul intr-un adevarat spectacol .

Competitia organizata cu sprijinul Abu Dhabi Sports Council a fost considerat un adevarat succes inclusiv de catre presedintele organizatiei, H.H. Sheikh Nahyan bin Zayed Al Nahyan. “Sunt mandru de aceasta reusita, care dovedeste inca o data ca Abu Dhabi este o gazda excelenta pentru evenimente sportive de clasa mondiala”, a spus liderului forului din Abu Dhabi.

Evenimentul a fost urmarit de la fata locului de Yvan Mainini, presedintele onorific al FIBA, Hamane Niang, presedintele FIBA Africa, H.E. Ismail Al Gergawi, presedintele UAE Basketball, H.E. Aref Al Awani, secretarul general al Abu Dhabi Sports Council precum si de alte oficialitati.

“Cu siguranta a fost un eveniment magnific si suntem recunoscutori atat Abu Dhabi Sports Council cat si echipei de organizatori pentru ca au dus la bun sfarsit cel mai important turneu al anului”, a declarat Alex Sanchez, FIBA 3x3 Managing Director.

Finala mondiala a baschetului 3x3 a fost castigata de NoviSad Al Wahda, echipa primilor patru jucatori din clasamentul mondial. Dusan Bulut, Dejan Majstorovic, Marko Savic si Marko Zdero repeta astfel succesul din 2014, de la Tokyo, de aceasta data reprezentand culorile unui club din capitala UAE.

Mai multe detalii pe www.3x3worldtour.com, siteul official al FIBA 3x3 World Tour.

Modifică setările cookies