Baschet

De la Tokyo, direct pe plajă! Germania se impune la Constanța, în etapa de circuit mondial de baschet 3x3 

Într-o companie selectă, cu trei echipe participante la recent încheiatele Jocuri Olimpice, Germania a câștigat în premieră o etapă din circuitul mondial feminin la baschet 3x3. 

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 16 August 2021, 16:38
Data actualizarii: Luni 16 August 2021, 17:35

Nemțoaicele au dominat turneul FIBA 3x3 Europe Qualifier de la Constanța, la care au mai participat Statele Unite și Rusia, aur și argint la Tokyo, precum și naționala României, locul 7 la Jocurile Olimpice.

După două victorii facile în faza grupelor, Germania a câștigat la limită toate cele trei meciuri din fazele eliminatorii. 16-14 cu Spania, după prelungiri în sferturile de finală, 15-14 în semifinale cu campioana olimpică Statele Unite și apoi 13-12 cu Olanda în ultimul act al competiției. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de AJB Constanța (@ajbaschetcta)

Naționala României a avut parte de o grupă de foc, cu Statele Unite și Canada, cedând ambele partide, din componența echipei făcând parte o singură jucătoare din lotul olimpic lărgit, Anca Șipoș.

Evenimentul, organizat de către Asociația Județeană de Baschet Constanța și finanțat de către Primăria Municipiului Constanța, s-a disputat în Piațeta Perla din Mamaia și a adunat 12 echipe naționale din 11 țări.

Fanii au putut urmări cele mai bune jucătoare de baschet 3x3 din lume, iar turneul și-a propus popularizarea în cotinuare a baschetului 3x3, disciplină olimpică la care România se numără printre echipele de top la nivel mondial iar Constanța se află printre orașele care se implică în dezvoltarea ei.

Carmen Tocală: "Trebuie să avem continuitate pentru a ne arăta valoarea!"

 

“Baschetul 3x3 este disciplina prin care România se poate afirma la nivel mondial, înseamnă prima participare a baschetului românesc la Jocurile Olimpice și trebuie să avem continuitate pentru a arăta că avem valoare”, a declarat Carmen Tocală, președinte al Federației Române de Baschet.

Înaintea ultimul act al competiției, cei mai mici baschetbaliști constănțeni, componenți ai echipelor de copii de la BC Athletic Constanța au jucat la rândul lor un meci demonstrativ de baschet 3x3 pe terenul pe care visează să ajungă în viitor pentru a reprezenta România. 

“Îmi doresc foarte mult ca în viitorul apropiat Constanța să poată înscrie o echipă în circuitul mondialmasculin de baschet 3x3 și de asemenea ne propunem să continuăm promovarea acestei discipline prin evenimente populare dar și internaționale în Constanța”, a declarat Andrei Talpeș, președinte al Asociației Județene de Baschet Constanța.

CITESTE SI
VIDEO PROTVPLUS.RO
VIDEO VOYO.RO
Modifică setările cookies