Baschet

Bucuresti este noua capitala a baschetului! Romania va gazdui primul European de baschet 3x3 din istorie

►Bourceanu, scoate topoarele: TE VEZi cu Pirlo si Buffon! Trabzonspor - Juventus, joi 22:00, LIVE la Sport.ro si Voyo.ro!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 25 Februarie 2014, 18:23
Data actualizarii: Marti 25 Februarie 2014, 18:27

Competitia va avea loc la Bucuresti, in luna septembrie a acestui an, de catre Federatia Romana de Baschet, in colaborare cu Sport Arena, compania care organizeaza de zece sezoane cel mai important campionat de baschet 3x3 din Romania, Sport Arena Streetball.

“Bucurestiul este considerat, nu numai in Europa, dar si in lume, drept capitala neoficiala a baschetului 3x3. Acordarea organizarii acestui Campionat European este o continuare a cooperarii dintre FIBA Europe si orasul Bucuresti, capitala Romaniei fiind anul trecut gazda primului turneu din circuitul european 3x3 Euro Tour”, a declarat presedintele interimar al FIBA Europe, Cyriel Coomans.

“Ne bucuram ca am primit organizarea acestui eveniment important. Este un lucru extraordinar, mai ales ca este prima editie din istorie. Desigur, vom fi obligati sa ne prezentam, atat din punct de vedere organizatoric cat si sportiv la cel mai inalt nivel. Sunt convins ca va fi o reusita si ca putem demonstra ca Romania poate organiza competitii majore europene”
, a declarant si Horia Paun, presedintele FR Baschet.

Dupa ce anul trecut FIBA Europe lansa, tot la Bucuresti, primul circuit european de baschet 3x3, care a fost alcatuit din zece turnee, in zece orase europene, anul acesta capitala Romaniei va fi din nou in centru atentiei baschetului european.

“Cred ca experienta acumulata de Sport Arena, in parteneriat cu FR Baschet, in cei zece ani de organizare a competitiilor de 3x3 a asigurat candidaturii greutatea necesara. Ca romani, suntem foarte mandri ca vom organiza o competitie atat de importanta si cu o semnificatie istorica, avand in vedere ca este prima editie organizata vreodata”, a declarat Vlad Constantinescu, manager al turneului Sport Arena Streetball.

 

Modifică setările cookies