Atletism

SOC in atletism! Colegii de antrenament ai lui Bolt au recunoscut ca s-au dopat!

Patru din cei cinci sportivi jamaicani depistati pozitiv la sfarsitul lunii iunie, intre care se numara si doi parteneri de antrenament ai campionului mondial si olimpic Usain Bolt, vor fi sanctionati dupa ce au recunoscut ca s-au dopat.

â–ºBolt, invingator si la Bruxelles: "Ma bucur ca in 2010 nu vor fi campionate importante!"

 

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2009, 23:57
Data actualizarii: Duminica 06 Septembrie 2009, 00:00

"Atletii au recunoscut ca au folosit o substanta intezisa", se arata intr-un comunicat al presedintelui Comisiei de Apel Antidoping din Jamaica (JADCO), Ransford Langrin, in care se face referire la sportivii Yohan Blake, Marvin Anderson, Lansford Spence si Allodin Fothergill (n.r. - primii doi partenerii de pregatire ai lui Bolt).

De asemenea, comisia a confirmat invaliditatea controlului efectuat in cazul atletei Sheri Ann Brooks, esantionul B prelevat de la aceasta fiind testat fara ca sportiva sa stie.

"Acum urmeaza sa luam o decizie in ceea ce priveste sanctiunile. Cea mai mica sanctiune posibila este un avertisment, iar cea mai mare ar fi o suspendare pe doi ani", se mentioneaza in comunicat.

Sanctiunile in cazul celor patru atleti depistati pozitiv cu metilhexanamina vor fi anuntate la 14 septembrie. Initial, Comisia de Disciplina a JADCO i-a gasit nevinovati pe cei patru sportivi. Avocatii atletilor au justificat decizia clientilor lor de se declara vinovati prin faptul ca au vrut astfel sa evite "o batalie lunga si costisitoare".

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies