GALERIE FOTO Istoria a fost rescrisă! La doar 22 de ani, a doborât un record vechi de 37 de ani

Yaroslava Mahuchikh Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 Atletism
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 07 Iulie 2024, 21:15
Data actualizarii: Duminica 07 Iulie 2024, 21:47

Ucraineanca Yaroslava Mahuchikh, în vârstă de doar 22 de ani, a scris istorie în lumea atletismului prin stabilirea unui nou record mondial în proba feminină de săritură în înălțime. 

Realizarea remarcabilă a avut loc la reuniunea "Diamond League" de la Paris, cu doar trei săptămâni înaintea începerii Jocurilor Olimpice din 2024.

Istoria a fost rescrisă! La doar 22 de ani, a doborât un record vechi de 37 de ani

Yaroslava Mahuchikh a reușit să treacă din prima încercare peste ștacheta înălțată la 2,10 metri, depășind astfel recordul mondial anterior de 2,09 metri, deținut de bulgăroaica Stefka Kostadinova încă din august 1987. 

Yaroslava Mahuchikh: "Mă simt fantastic"

Într-o declarație ulterioară, Mahuchikh și-a exprimat bucuria și uimirea ei față de performanța extraordinară.

"Mă simt fantastic pentru că a fost un salt incredibil și am reușit să-l fac din prima încercare. A fost cu adevărat incredibil, mai ales că am reușit să trec de 2,07 metri din a doua încercare, care era recordul meu personal", a declarat tânăra atletă.

Cu toate că antrenorul ei a sfătuit-o să se oprească pentru a se concentra pe Jocurile Olimpice iminente, Mahuchikh a decis să încerce să doboare recordul mondial.

"Normal, Jocurile Olimpice sunt mult mai importante, dar am simțit că pot face acest salt și, sincer, am vrut să încerc recordul mondial și l-am reușit din prima," a adăugat ucraineanca.

Yaroslava Mahuchikh, care este și campioană mondială en titre la săritura în înălțime, este acum considerată principală favorită la câștigarea medaliei de aur olimpică în proba sa la Jocurile Olimpice de la Paris. 

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!