VIDEO EXCLUSIV "Emoția din ochii ei a însemnat foarte mult". Bianca Ghelber, prima reacție după aurul istoric de la Campionatul European

Bianca Ghelber a reușit un rezultat de excepție la Campionatul European de la Munchen, impunându-se în proba de aruncare a ciocanului.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 18 August 2022, 11:11
Data actualizarii: Joi 18 August 2022, 11:42

Atleta a cucerit, miercuri, medalia de aur, în finala probei de aruncarea ciocanului. Aceasta este prima medalie obţinută de România la o competiţie europeană după 12 ani.

Cea mai bună aruncare a Biancăi Ghelber a măsurat 72.72 metri, din ultima încercare, după ce a debutat cu 72.22, iar în calificări reuşise 71.27 metri, cu care s-a clasat pe primul loc al grupei B.

Pe podium au mai urcat sportivele Ewa Rozanska (Polonia, 72.12 metri) şi Sara Fantini (Italia, 71.58 metri).

Bianca Ghelber, declarații în exclusivitate la PRO ARENA

Într-o intervenție telefonică la "Ora Exactă în Sport", Bianca Ghelber a vorbit despre performanța extraordinară obținută la Munchen, povestind despre reacția fetei sale care a fost prezentă în tribune. 

"Dacă rămâneam cu prima aruncare, câștigam oricum, dar mi-am îmbunătățit rezultatul la ultima încercare. Sunt foarte fericită, încă nu îmi găsesc cuvintele, mai am nevoie să asimilez ceea ce se întâmplă. 

Antrenoarea Mihaela Melinte a fost tot timpul alături de mine. Sper să îi bat recordul național pe care îl are, 76 m. Această medalie este ca o gură de oxigen pentru federația noastră. 

Fiica mea a fost foarte fericită, a bufnit-o plânsul, emoția din ochii ei a însemnat foarte mult, chiar dacă nu realizează foarte bine ce s-a întâmplat", a declarat Bianca la PRO ARENA

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies