Atletism

Bolt, invingator si la Bruxelles: "Ma bucur ca in 2010 nu vor fi campionate importante!"

Atletul jamaican Usain Bolt a castigat, vineri, proba de 200 metri din cadrul reuniunii de atletism de la Bruxelles, a 6-a si ultima etapa a circuitul Golden League, la finalul careia trei sportivi si-au impartit jackpot-ul de un milion de dolari.

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 05 Septembrie 2009, 14:38
Data actualizarii: Sambata 05 Septembrie 2009, 16:12

Bolt, pentru care reuniunea de la Bruxelles a fost ultima competitie europeana din acest an, a incheiat proba cu timpul de 19 secunde si 57 de sutimi, ceea ce reprezinta a patra performanta din istoria probei, in conditiile in care la Bruxelles a fost foarte frig, fiind inregistrate doar 15 grade Celsius.

Pe locul doi in proba de 200 metri s-a clasat americanul Wallace Spearmon, cu timpul de 20.19.

Bolt este detinatorul recordului mondial in proba de 200 metri, 19 secunde si 19 sutimi, stabilit in urma cu trei saptamani la Campionatele Mondiale de la Berlin.

"M-am simtit bine si ma asteptam sa scot un timp bun. Cu toate astea, sunt obosit si sunt bucuros ca in 2010 nu va avea loc niciun campionat important", a spus Bolt la finalul cursei.

Cei trei atleti care si-au impartit premiul pus in joc de organizatorii Golden League sunt americanca Sanya Richards (400 metri), sportiva rusa Elena Isinbaieva, specialista in proba de prajina, si etiopianul Kenenisa Bekele.
Cei trei au castigat in fiecare din cele sase etape ale circuitului, care s-a aflat la ultima editie, in 2010 Golden League urmand sa fie inlocuita cu o Liga de Diamant, compusa din 14 reuniuni.
 

ULTIMELE STIRI

Modifică setările cookies