Visul se poate transforma in COSMAR! Ancheta la Leicester! Liderul din Premier League, suspectat de evaziune fiscala

Visul se poate transforma in COSMAR! Ancheta la Leicester! Liderul din Premier League, suspectat de evaziune fiscala

Leicester se pregateste sa cucereasca primul titlu din istorie, dar conturile clubului sunt anchetate pentru evaziune fiscala. 

Football League, care gestioneaza divizia a doua, a treia si a patra din Anglia, a deschis o ancheta despre conturile financiare ale clubului Leicester City, actualul lider din primul esalon, fiind vizat sezonul 2013-2014, in care echipa a promovat in elita, scrie ziarul britanic The Guardian.

Lider cu un avans de sapte puncte, cu 5 etape ramase, Leicester e aproape de primul titlu de campioana din istoria sa, iar multi vad in aceasta performanta cea mai romantica poveste din lumea fotbalului din ultima generatie. in acest moment insa, Football League a deschis o ancheta, dupa ce mai multe cluburi au exprimat suspiciuni ca "vulpile" ar fi putut trisa in privinta regulilor fair-play-ului financiar in sezonul 2013-2014, in care si-au asigurat promovarea.

Proprietarul lui Leicester, omul de afaceri thailandez Vichai Srivaddhanaprabha, un miliardar ce detine in tara sa compania duty-free King Power, este in spatele ascensiunii clubului, in care a investit peste 100 de milioane de lire sterline dupa ce l-a cumparat in anul 2010.

Vichai Srivaddhanaprabha ar fi pus la punct o inginerie financiara pentru a suprafactura veniturile legate de sponsorizari si de vanzarea de tricouri. Dupa ce el a devenit proprietar, firma King Power a gestionat interesele comerciale ale clubului, insa in ianuarie 2014 respectivele drepturi au fost vandute firmei Trestellar Ltd. Aceasta a vandut imediat aceleasi drepturi companiei King Power pentru triplul sumei initiale. Clubul si-ar fi redus astfel deficitul anual cu 11 milioane de lire sterline. 

Sursa: Agerpres

Citeste si:Leicester
VIDEO PROTVPLUS.RO

Anchetă privind împuşcarea ursului Arthur. Legea ar putea fi schimbată după cazul dezvăluit de Ştirile PRO TV
BRAT
Modifică setările cookies