Surpriză în Premier League! Ole Gunnar Solskjaer, gata să preia o echipă de tradiție

Ole Gunnar Solskjaer Leicester Premier League Anglia Ole Gunnar Solskjaer
SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 08 Iunie 2024, 18:35
Data actualizarii: Sambata 08 Iunie 2024, 18:34

Norvegianul Ole Gunnar Solskjaer (51 de ani) e liber de contract din noiembrie 2021, de când a fost demis de Manchester United. Presa din Anglia anunță că acesta ar putea prelua o altă echipă de tradiție în zilele următoare.

 

Potrivit The Sun, Ole Gunnar Solskjaer se află în discuții avansate cu conducerea clubului Leicester City. Nou-promovată în Premier League, Leicester tocmai l-a pierdut pe antrenorul Enzo Maresca (44 de ani). Acesta a fost angajat de Chelsea.

Ole Gunnar Solskjaer, gata să semneze cu Leicester

Potrivit sursei citate, conducerea lui Leicester a întocmit o listă scurtă a antrenorilor care ar putea prelua echipa în această vară. Patronul echipei, Aiyawatt Srivaddhanaprabha (38 de ani), îl apreciază foarte mult pe Solskjaer.

Norvegianul s-a aflat pe lista echipei și în sezonul precedent, dar în cele din urmă a fost preferat Enzo Maresca. Italianul a reușit să o readucă pe Leicester în Premier League, dar apoi a semnat cu Chelsea. O decizie care i-a scos din minți pe oficialii lui Leicester, deoarece ei se așteptau ca Maresca să mai rămână pentru cel puțin un sezon.

Ole Gunnar Solskjaer a fost demis de Manchester United în noiembrie 2021. Au urmat doi ani de pauză, iar din ianuarie 2023 colaborează cu UEFA. El este analist al forului pentru unele meciuri din cupele europene.

Rezultatele lui Solskjaer

Ole Gunnar Solskjaer a pregătit trei echipe de seniori de-a lungul carierei: Molde, Cardiff și Manchester United.

Nu a câștigat niciun trofeu pe Old Trafford, dar în multe momente a reușit să propună un joc ofensiv ce a fost pe placul suporterilor. El are în palmares două titluri și o Cupă în Norvegia, alături de Molde.

"Baby-faced Assassin" a condus-o pe Manchester United în 168 de meciuri oficiale. Norvegianul a obținut 92 de victorii, 35 de meciuri s-au terminat la egalitate, iar 41 de jocuri s-au terminat cu înfrângerea "diavolilor".

Noul sezon din Premier League va începe pe 17 august și se va încheia pe 25 ani 2025.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!