Eric Cantona Anglia Anglia

Viitor sumbru pentru nationala Angliei: "Nu vor mai fi capabili sa se califice la Euro sau CM!"

Fostul star de la Manchester United, Eric Cantona, a declarat ca daca lucrurile nu se vor schimba, in zece ani nationala Angliei nu va mai fi capabila sa se califice la un Campionat European sau o Cupa Mondiala, din cauza numarului mare de fotbalisti straini din Premier League.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Iulie 2010, 17:06
Data actualizarii: Vineri 16 Iulie 2010, 17:11

"Daca lucrurile vor continua ca acum, in zece ani, situatia va fi foarte dificila. Si sunt sigur ca Anglia nu se va mai califica la un Campionat European sau o Cupa Mondiala", a precizat Eric Cantona intr-un interviu acordat editiei de vineri a publicatiei Daily Telegraph.

In timpul sezonului 1992-1993, atacantul francez era unul dintre cei doar 12 stranieri din prima liga a campionatului englez.

"Acum, chiar si echipele mici au multi jucatori straini in lot. Fabio Capello, selectionerul Angliei, ar fi trebuit sa aiba sute de jucatori la dispozitie pentru a alege. Insa, acum, câti englezi evolueaza in Premier League?", s-a intrebat Cantona, care a mai evoluat in Anglia la Leeds United.

"Anglia are jucatori buni din ultima generatie, cum ar fi Steven Gerrard si altii, deoarece atunci când ei erau tineri, nu erau inca multi straini. Acum, Liverpool si Arsenal au câte 11 jucatori straini in lot si nu aliniaza niciodata fotbalisti englezi. Aceste echipe trebuie sa se ocupe de tineri, este foarte important pentru Anglia, pentru echipa nationala", a mai spus Cantona.

Potrivit unor noi reglementari, introduse in acest sezon, cluburile din Premier League trebuie sa legitimeze cel putin opt jucatori locali - in efectivul lor de 25 de fotbalisti - care trebuie sa semneze contracte pe trei ani pâna la implinirea a 21 de ani.

"Trebuie sa fie impuse limite. Putem avea jucatori straini, insa doar trei, patru sau cinci", a conchis fostul fotbalist francez.
 

Modifică setările cookies