Eric Cantona Manchester United Anglia

VIDEO / Au trecut 15 ani de la cel mai VIOLENT gest al unui fotbalist! Vezi lovitura kung-fu a lui Cantona:

25 ianuarie 1995, ziua in care Eric Cantona a intrat in istoria fotbalului pentru cel mai dur gest vazut vreodata pe un teren de fotbal. Au trecut 15 ani, insa nu s-a mai vazut asa ceva!

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 26 Ianuarie 2010, 11:01
Data actualizarii: Marti 26 Ianuarie 2010, 11:46

Crystal Palace primea pe Manchester United pe stadionul Selhurst Park - incidentul s-a petrecut in minutul 48 al partidei cand Cantona a fost eliminat dupa o intrare dura la Richard Shaw.

In timp ce parasea terenul, Cantona s-a gandit sa raspunda insultelor care veneau din partea suporterilor lui Crystal Palace. A urmat un incident violent care le-a ramas multora imprimat pe retina - o lovitura kung fu a pus la pamant un fan. Victima s-a numit Matthew Simmons de 20 de ani si a platit scump ca i-a strigat lui Cantona: "Intoarce-te in Franta cu ma-ta cu tot!".

Sanctiunile impotriva lui Cantona au fost drastice: noua luni de suspendare, doua saptamani de inchisoare (transformante in 120 de ore de munca in folosul comunitatii) si o amenda substantiala.

Cantona a refuzat sa recunoasca public ca a gresit atunci cand l-a lovit pe suporterul lui Palace: "Imi cer scuze tuturor, lui Manchester United, colegilor, fanilor, Federatiei, si de asemenea prostituatei cu care mi-am impartit patul ieri seara", a fost singura declaratie a lui Cantona, care i-a adus o noua amenda."

 

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies