Se vinde Liverpool? Patronul clubului de pe Anfield a dat răspunsul

Liverpool anfield John Henry Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Februarie 2023, 10:11
Data actualizarii: Marti 21 Februarie 2023, 10:11

Proprietarul clubului englez de fotbal FC Liverpool, americanul John Henry, a asigurat în presa americană de luni că prestigioasa grupare engleză nu este de vânzare, contrar unui comunicat publicat în noiembrie care lăsa să se înţeleagă acest lucru, informează AFP.

"Eu sunt conştient că sunt multe discuţii şi afirmaţii privind LFC (Liverpool FC), dar pot să afirm că nu avem niciun proces în curs de formalizare", a declarat preşedintele Fenway Sports Group, societatea care controlează clubul Liverpool, pentru Boston Sports Journal.

Patronul lui Liverpool: ”Nu suntem pe cale să vindem LFC”

"Dacă vom rămâne în Anglia pentru totdeauna? Nu. Dacă suntem pe cale să vindem LFC? Nu. Dacă suntem pe cale să discutăm cu investitori privind LFC? Da. Dacă se va întâmpla ceva? Eu cred, dar nu este o vânzare", a adăugat Henry.

Fenway Sports Group (FSG), al cărei principal acţionar este John Henry, este proprietarul lui Liverpool din 2010.

În noiembrie, FSG părea să deschidă calea pentru vânzarea lui Liverpool prin intermediul unui comunicat în care recunoştea că a primit oferte de la terţe părţi, care doresc să devină acţionare ale lui Liverpool, adăugând că în cazul unor termeni acceptabili s-ar putea coopta noi acţionari.

În afara lui Liverpool, FSG, la care superstarul lui Los Angeles Lakers, LeBron James este unul din acţionari, mai deţine echipa de baseball Boston Red Sox şi echipa de hochei pe gheaţă Pittsburgh Penguins.

FSG a plătit 340 de milioane de euro pentru Liverpool, care se afla în prag de faliment. Conform revistei economice Forbes, clubul cu 19 titluri de campioană a Angliei şi şase trofee în Liga Campionilor este cotat la o valoare de piaţă de 4,45 miliarde de dolari.

Agerpres.

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!