Premier League Anglia

Schimbare importantă în regulamentul din Premier League! Klopp și Guardiola vor fi încântați

Premier League va suferi o schimbare de regulament.

Iosif Pintilie
Data publicarii: Miercuri 30 Martie 2022, 20:01
Data actualizarii: Miercuri 30 Martie 2022, 20:18

La recomandarea FIFA, în cel mai tare campionat din lume se va reintroduce regula celor cinci schimbări care, la prima vedere, avantajează echipele mari, cu bănci de rezervă puternice.

În acest moment, competiția din Marea Britanie este printre singurele din lume unde nu se efectuează cinci schimbări pe meci de echipă. Din finalul sezonului 2019-2020 până la startul ediției sezonului 2020-2021, și în Anglia a existat sistemul cu cinci schimbări. 

Ulterior, la cererea cluburilor din afara ”big six”, s-a revenit la regula celor trei schimbări, deși Pep Guardiola și Jurgen Klopp au insistat pentru a se păstra formatul de cinci schimbări. Acum, oficialii Premier League au decis să revină ”în rând cu Europa”.

"Suntem absolut în favoarea regulii celor 5 schimbări. Am clarificat acest lucru cu toți conducătorii Premier League. Nu ar fi trebuit niciodată să existe o discuție despre avantajul competitiv pentru că nu are nimic de-a face cu asta, după cum arată și studiile. 

Este pur și simplu o chestiune de bunăstare a jucătorilor.Când se joacă atât de multe meciuri, trebuie să ne asigurăm că jucătorii au șansa de a se odihni corespunzător”, susține Maheta Molango, președintele PFA.

Anunțul oficial în acest sens ar urma să fie făcut joi.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!