Manchester United anunță plecarea lui Ralf Rangnick! De ce a renunțat la postul de consilier + unde va antrena de luna viitoare

Manchester United Erik ten Hag Nationala Austriei Premier League ralf rangnick Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 29 Mai 2022, 16:47
Data actualizarii: Duminica 29 Mai 2022, 16:48

Manchester United a anunțat despărțirea de Ralf Rangnick, care nu va rămâne în cadrul clubului și în sezonul următor.

Ralf Rangnick (63 de ani) a devenit antrenor interimar la Manchester United în decembrie 2021, după plecarea lui Ole Gunnar Solskjaer, însă tehnicianul german a încheiat pe un dezamăgitor loc 6 în Premier League. 

Ralf Rangnick renunță la postul de consilier de la Manchester United

Din sezonul următor, echipa de pe Old Trafford va fi pregătită de Erik ten Hag, fostul antrenor al lui Ajax, însă Ralf Rangnick ar fi trebuit să rămână în cadrul clubului și să ocupe funcția de consilier, așa cum a fost stabilit la începutul colaborării.

Totuși, Rangnick a decis să renunțe la postul de consilier din cauza cerințelor pe care le presupune următorul său job, cel de selecționer al naționalei Austriei. Anunțul a fost făcut chiar de antrenorul german, duminică, în cadrul unei conferințe de presă.

"Îi mulțumim lui Ralf Rangnick pentru eforturile depuse în calitate de manager interimar în ultimele șase luni. De comun acord, Ralf se va concentra doar asupra noului său rol, cel de selecționer al naționalei Austriei, astfel că nu va mai prelua postul de consilier pe Old Trafford.

Îi dorim lui Ralf mult noroc în noul său capitol din carieră", a transmis și Manchester United, pe site-ul oficial al clubului.

Ralf Rangnick, noul selecționer al Austriei

Ralf Rangnick, aflat la prima experiență ca selecționer, va debuta la naționala Austriei la începutul lunii iunie, când va înfrunta Croația, în Liga Națiunilor. Din grupă mai fac parte Franța și Danemarca.

  • 28 de meciuri a strâns Ralf Rangnick pe banca lui Manchester United, înregistrând 11 victorii, nouă remize și opt înfrângeri
  • 1,5 este media punctelor obținute pe meci de Rangnick la Manchester United
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!