Anglia

Kevin De Bruyne și o opinie altfel: "Dacă cred că primesc un salariu mult prea mare?"

Kevin De Bruyne (31 de ani), starul lui Manchester City, este cel mai bine plătit jucător din Premier League după plecarea lui Cristiano Ronaldo de la Manchester United.

SPORT.RO
Data publicarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 10:05
Data actualizarii: Duminica 27 Noiembrie 2022, 10:04

Într-un interviu acordat pentru The Guardian înainte de Cupa Mondială și publicat de britanici în cursul zilei de sâmbătă, De Bruyne a fost întrebat, printre altele, dacă nu cumva consideră că primește un salariu mult prea mare pentru munca pe care o prestează.

Kevin De Bruyne: "Nu cred că primesc un salariu mult prea mare. Mă compar cu un cântăreț la un concert"

  • 385.000 de lire sterline încasează săptămânal Kevin De Bruyne la Manchester City (peste 20 de milioane de lire sterline pe an)

Deși au existat numeroase discuții de-a lungul timpului pe marginea acestui subiect, existând mai multe opinii conform cărora fotbaliștii câștigă sume exagerate față de muncitorii din alte domenii, Kevin De Bruyne prezintă o optică diferită și explică de ce i se pare logic să încaseze atât de mulți bani.

"Dacă cred că primesc un salariu mult prea mare? Nu. Eu mă compar cu un cântăreț care are la concert 60.000 de oameni. Privesc logic situația. Sunt milioane de oameni care urmăresc fotbal la televizor, mai sunt 60.000 care vin să vadă meciul pe stadion, iar veniturile clubului sunt de 500-600 de milioane de lire. 

Da, sunt foarte mulți bani, dar oare sunt prea mulți? Dacă clubul își permite, atunci nu sunt prea mulți. Nu este un răspuns popular, dar așa văd eu situația", a spus Kevin De Bruyne.

De Bruyne, cumpărat de Manchester City în 2015, de la Wolfsburg, pentru 76 de milioane de euro, a câștigat de două ori premiul de cel mai bun jucător din Premier League, iar belgianul este una dintre cele mai importante piese din angrenajul echipei lui Pep Guardiola.

  • 326 de meciuri, 89 de goluri și 134 de pase decisive a strâns KDB la Manchester City
  • 80 de milioane de euro este cota de piață actuală a lui De Bruyne, conform Transfermarkt
Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!