Arsenal si Chelsea au Europa si America, United e cea mai iubita in aglomerata Indie. Care e cea mai simpatizata echipa engleza in Romania

Autor: Sport.ro
Miercuri 22 Aprilie 2015, 11:09

	Arsenal si Chelsea au Europa si America, United e cea mai iubita in aglomerata Indie. Care e cea mai simpatizata echipa engleza in Romania

Twitter, una dintre cele mai utilizate retele de socializare din lume, a facut un infografic special pentru suporterii fotbalului englez. Programatorii Twitter au incercat sa evidentieze gradul de suport de care se bucura formatiile din Premier League pe intreaga suprafata a Globului.

Care e cea mai iubita echipa din lume? - e intrebarea pe care fiecare microbist si-a pus-o cel putin o data si care a iscat dezbateri aprinse nu doar printre suporterii formatiilor din Premier League.

E intrebarea la care au incercat sa raspunda si programatorii uneia dintre cele mai populare retele de socializare din lume - Twitter. Acestia au intocmit un infografic bazat pe numarul de followeri pe care echipele din Anglia l-au acumulat si au incercat sa ii localizeze pe acestia pe harta.

Astfel, cei de la Twitter au tras concluzia, desi una al carui background nu are decat argumentul urmaritorilor de pe internet, gigantii Arsenal, Chelsea, United si Liverpool isi impart sferele de dominatie.

Daca Arsenal si Chelsea domina cea mai mare parte din continentul European, cu exceptiile Norvegia, Islanda si, surpriza, Grecia, unde Liverpool are mai mult simpatizanti, Manchester United are cel mai ridicat suport in India.

Poate ca Liverpool se chinuie de doua decenii sa castige un nou titlu al Angliei, insa, in ciuda acestui lucru, ramane echipa cu cei mai multi simpatizanti in Anglia. Cormoranii au cei mai multi utilizatori in Insula Britanica, dar se bucura de un suport special si in Australia, Thailanda si Uruguay.

Chelsea, care a pierdut "Batalia pentru Londra" cu Arsenal, are mai multi suporteri in America de Sud si Mexic, dar si in Peninsula Iberica si Turcia.

Interesant de urmarit si analizat este si sentimentul de apartenenta si dragostea suporterilor englezi pentru formatiile locale. Acest lucru este evidentiat de faptul ca marile forte ale Angliei se bucura de foarte putini fani in orase ca Newcastle, Birmingham, Swansea sau Southampton.

In fine, ajungand la continentul asiatic, cel catre care s-au orientat in ultimii ani gigantii Angliei, acesta este impartit si el. Manchester United are cei mai multi suporteri in India si Pakistan, in timp ce Malaesia si Indonesia sunt "cu Chelsea". Arsenal are parte de un sprijin mai mare in estul extrem, in Japonia, Coreea de Sud si Filipine.

Potrivit INFOGRAFICULUI Twitter, microbistii din Romania urmaresc cel mai des Chelsea, Arsenal si Liverpool.

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /
EURO 2020. Zi istorică pentru România. Arena Națională găzuiește meciul Austria - Macedonia de Nord
BRAT
Modifică setările cookies