regina fotbalul englez Premier League Anglia

Guvernul a luat decizia! Ce se va întâmpla cu evenimentele sportive din Anglia după moartea Reginei

Regina Elisabeta a II-a a murit la Balmoral, joi seară

Dragos-Stefan Soneriu
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2022, 13:42
Data actualizarii: Vineri 09 Septembrie 2022, 14:03

Guvernul Marii Britanii a declarat că nu este obligat să anuleze sau să amâne meciurile sportive din acest weekend după moartea Reginei. Cu toate acestea, ei au lăsat decizia dacă jocurile vor merge înainte la latitudinea organizațiilor individuale.

Departamentul pentru Digital, Cultură, Media și Sport a organizat un apel cu toți reprezentanții sporturilor majore la ora 9:30 pentru a stabili planul de acțiune pentru restul calendarului acestui weekend și a declarat că nu vor interzice sportul. 

În ciuda faptului că ține de organele de conducere individuale, președintele Comitetului Selectat DCMS, Julian Knight, a declarat pentru TalkSPORT că niciun eveniment sportiv nu ar trebui să aibă loc din respect pentru Regina Elisabeta a II-a, care a murit pașnic la Balmoral, joi după-amiază.

Cricketul, golful și liga de rugby par să se desfășoare sâmbătă, deși o decizie cu privire la fotbal este încă neclară.

Guvernul Marii Britanii a declarat că nu există nicio obligație de a anula sau amâna evenimente și meciuri sportive sau de a închide locurile de divertisment în timpul perioadei de doliu național.

Cu toate acestea, ei au spus că decizia este lăsată la latitudinea organizațiilor individuale și au sugerat că ar trebui să „țină o perioadă de tăcere și/sau să cânte Imnul Național la începutul evenimentelor sau meciurilor sportive”, dacă decid să continue.

Ce meciuri au fost anulate?

Mai multe evenimente sportive au fost deja anulate. Meciul de cricket de vineri dintre Anglia și Africa de Sud care trebuia să fie ținut The Oval, împreună cu toate meciurile programate din Rachael Heyhoe Flint Trophy, nu vor mai avea loc.

Northampton a anunțat amânarea confruntării din Premiership Rugby Cup împotriva lui Saracens, programată joi seară, iar Uniunea Scoțiană de Rugby a amânat toate meciurile naționale din acest weekend, ca semn de respect.

Între timp, Autoritatea britanică de curse de cai a decis să-și abandoneze întâlnirile de la Southwell și Chelmsford joi seară înainte de a anula cursele de vineri la Doncaster.

În plus, etapa Turului Marii Britanii de vineri a fost anulată imediat după anunț. Apoi au declarat că vor anula restul turneului, care urma să se termine duminică pe Insula Wight.

Championship a confirmat, de asemenea, că meciul de campionat de vineri seara dintre Burnley și Norwich și meciul din Liga a treia dintre Tranmere și Stockport au fost amânate.

Cu toate acestea, EFL și alte câteva sporturi au decis să aștepte îndrumările Departamentului pentru Digital, Cultură, Media și Sport înainte de a decide desfășurarea meciurilor de sâmbătă.

Având în vedere natura anunțului guvernului, rămâne de văzut ce vor decide să facă cei de la Premier League, English Football League și Football Association.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!