Cosmarul unui pusti teribil pe care drogurile si o accidentare l-au ucis! Din viitor star al Europei, s-a retras la 21 de ani

Cosmarul unui pusti teribil pe care drogurile si o accidentare l-au ucis! Din viitor star al Europei, s-a retras la 21 de ani

A fost unul dintre pustii teribili ai Europei, a fost in varful Angliei, dar o accidentare i-a luat totul.

In 1980, Paul Vaessen marca cel mai important gol din cariera sa, in semifinala Cupei Cupelor, contra lui Juventus. Acela trebuia sa fie momentul sau apogeu. Avea 19 ani si devenea una dintre marile sperante ale Europei.

Doi ani a trait un cosmar. A jucat putin din cauza accidentarilor, pentru ca la 21 de ani sa decida ca e vremea sa se retraga din fotbal. O accidentare la genunchi (foto la finalul articolului) l-a chinuit mult prea mult, durerile si depresia impingandu-l spre consumul de droguri.

Cartea "Stuck In A Moment: The Ballad of Paul Vaessen" vorbeste despre cosmarul acestuia. Vaessen a murit la 39 de ani, singur, in apartamentul sau din Bristol, din cauza drogurilor.

"Stiu ca cea mai mare grija era ca isi va pierde piciorul", povesteste mama sa. Ce nu a stiut el in saptamana in care a murit a fost ca tocmai fusesera gasite fonduri pentru operatia de care avea nevoie.

In acei ani, tratamentele erau mai dure, mai rare, iar tehnologia medicala era mult sub nivelul de azi.

Povestea lui l-a inspirat si pe Tony Adams, care a povestit ca "eu sunt unul dintre cei norocosi. Multi nu inteleg prin ce a trecut acest fotbalist. E greu sa iesi din starea de negare a dependentei"

FULLSCREEN
Galerie Foto
  • /

VIDEO PROTVPLUS.RO

De ce nu a fost reținută șoferița care a lovit mortal două fete pe trotuar, în cartierul Andronache
BRAT

Modifică setările cookies