Anglia

Comunicatul oficial al Ligii Engleze, dupa rezultatul soc al referendumului pentru iesirea din Europa. Pozitia conducatorilor celei mai puternice ligi de fotbal

Optimile de finala de la EURO se vad la ProTV | Sambata, 22:00 Croatia - Portugalia; duminica, 22:00 Ungaria - Belgia; luni, 19:00 Italia - Spania

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 24 Iunie 2016, 16:11
Data actualizarii: Vineri 24 Iunie 2016, 16:28

Europa se afla in fata unui moment de cotitura. Dupa 43 de ani in care a fost unul dintre motoarele Uniunii Europene, Marea Britanie isi face iesirea, in urma votului cetatenilor ei de ieri. Circa 52% dintre britanici au votat in favoarea asa numitului Brexit. 

Brexitul va avea consecinte asupra unui spectru extrem de larg, incepand cu economia Marii Britanii si terminand chiar cu sportul. 

Citeste siConsecintele Brexitului asupra celui mai tare campionat. Premier League poate avea de suferit, iar preturile fotbalistilor pot exploda

In ciuda speculatiilor lansate imediat dupa anuntarea rezultatelor referendumului, conducatorii Ligii Engleze fac apel la calm. Acestia spun ca vor colabora cu Guvernul, dar si ca Premier League va ramane un campionat la fel de puternic.

"Premier League este o competitie cu un succes urias, recunoscuta la nivel local si global. Iar acest aspect va ramane neschimbat, indiferent de rezultatul referendumului.

Date fiind incertitudinile legate de viitorul post-Brexit, nu pot fi spuse foarte multe in acest moment, pana cand lucrurile nu vor capata o mai mare claritate.

In mod sigur, vom continua sa lucram cu Guvernul si cu celelalte institutii indiferent de deznodamantul procesului de iesire din Uniunea Europeana", se arata in comunicatul FA.

Urmareste in timp real desfasurarea evenimentelor care au loc in Anglia si in intreaga Uniune Europeana dupa votul britanicilor de ieri pe www.stirileprotv.ro

Modifică setările cookies