Anglia

COLOSAL! I-ar fi cumparat pe Messi, Bale si CR7! Cat au platit cluburile din Premier League in ultimii 2 ani pe salariile jucatorilor accidentati

Nu toti jucatorii care incaseaza salarii mari si produc performante deosebite.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 14 Septembrie 2015, 14:53
Data actualizarii: Luni 14 Septembrie 2015, 14:54

Exista si un numar important de jucatori care se accidenteaza in decursul unui sezon si raman pe bara pentru o lunga perioada de timp. Si chiar si acesti fotbalisti trebuie sa isi incaseze la timp contractele.

Astfel cluburile din Premier League au reusit sa plateasca numai pentru salariile jucatorilor accidentati din ultimele doua sezoane suma fabuloasa de 246 de milioane de lire, adica peste 300 de milioane de euro.

Prima in acest clasament este Manchester United, care a cheltuit 33.8 milioane de lire pe salariile fotbalistilor accidentati din ultimele doua sezoane, clubul lui van Gaal fiind urmat de Arsenal si Manchester City, ambele cheltuind putin peste 30 de milioane de lire in acelasi interval de timp.

Tottenham a platit aproape 20 de milioane de lire, Liverpool si Aston Villa au peste 16 milioane de lire, Newcastle are 13 milioane de lire, in timp ce West Ham are peste 11 milioane de lire salarii achitate catre jucatori accidentati.

Chelsea a platit doar 8.9 milioane de lire, fiind urmata de Fulham, WBA si Southampton, fiecare cu putin peste 7 milioane de lire. Everton si Norwich au platit 6 milioane, Swansea si Sunderland au achitat peste 5 milioane, in timp ce Stoke, QPE si Reading au avut facturi de peste 3 milioane de lire.

Wigan, Crystal Palace si Carfiff au platit intre 2 si 3 milioane de lire, in timp ce Hull City a dat 1.9 milioane de lire, conform Daily Mail.

Modifică setările cookies