Cel mai bun sezon din intreaga istorie si cel mai mare profit: Leicester traverseaza cel mai bun moment de la infiintare. Ce profit a avut clubul in ultimul an

Leicester Anglia Premier League Anglia
SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016, 19:07
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2016, 19:21

Pe primul loc in Premier League dupa 28 de etape, lucru pe care nici macar unii dintre cei mai infocati fani nu ar fi indraznit sa mizeze la inceputul sezonului, Leicester traverseaza cel mai bun moment de la infiintare. "Vulpile" au anuntat astazi ca au inregistrat si un profit record in ultimul an.

Leicester City este aproape de primul titlu din istoria clubului si are sansa de a intra in galeria selecta a cluburilor europene. Formatia antrenata de Claudio Ranieri traverseaza cel mai bun moment de la infiintare atat pe plan sportiv, dar si pe plan financiar.

Dovada este data de faptul ca gruparea antrenata de thailandezul Vichai Srivaddhanaprabha a raportat un profit anual de 26,5 milioane lire sterline (aproximativ 34 milioane euro), record in istoria clubului, pe anul 2015.

La prima participare in Premier League dupa 10 ani petrecuti in liga a doua, Leicester a obtinut un profit deloc de neglijat, iar acesta poate deveni mult mai mare in cazul in care echipa castiga titlul la finalul acestui sezon.

In total, veniturile clubului pentru sezonul 2014/15 au fost de 104 milioane lire (135 milioane euro), de trei ori mai mari decat fusesera in anul in care au reusit sa obtina promovarea.

Profitul inregistrat vine in conditiile in care Leicester a cumparat jucatori de 25 de milioane lire (32,5 milioane euro) si a ajuns sa platasca salarii de 57 milioane lire (73 milioane euro).

Daca vor castiga titlul, cei de la Leicester se pot astepta sa isi dubleze ori chiar tripleze veniturile, ceea ce ar putea veni cu noi investitii in jucatori.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!