Anglia

Candva cea mai valoroasa echipa a planetei, United are acum datorii RECORD! Absenta din cupele europene, resimtita grav de fostii campioni ai Angliei

Candva cea mai valoroasa echipa a planetei si formatia cu cei mai multi fani din lume, Manchester United se poate "lauda" acum si cu una dintre cele mai mari datorii! Englezii au inregistrat o suma record in ceea ce priveste datoriile, din nefericire pentru conducatori.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 12 Februarie 2015, 16:25
Data actualizarii: Joi 12 Februarie 2015, 16:36

Absenta din cupele europene, dar si instabilitatea pietei financiare si tensiunile care au modificat constant paritatea euro/dolar/lira au afectat grav Manchester United.

Cea mai titrata echipa a Angliei a ajuns sa aiba datorii de 515.9 milioane de euro, cu 32.1 milioane mai mult decat in urma cu trei luni, scrie publicatia britanica Goal.com

Cu reduceri importante in ceea ce priveste bugetul de salarii, dupa ce au scapat de Rio Ferdinand ,Nemanja Vidic, Patrice Evra si Darren Fletcher, United continua sa piarda bani.

Englezii si-au scazut cifra de afaceri cu 143 de milioane de euro (14%) in ultimele 12 luni, acest lucru datorandu-se in mare parte clasarii rusinoase din sezonul trecut. Acestia nu au mai primit banii din participarea in cupele europene, in timp ce Liga Engleza le-a dat mai putini bani din drepturile de televizare.

Cu toate acestea, conducatorii lui United nu dispera, iar Ed Woodward este sigur ca United va castiga multi bani in urmatoarele sezoane, mai ales dupa ce Sky Sports si BT Sports au platit circa 7 miliarde de euro pentru drepturile TV.

In ciuda datoriilor masive, United se poate lauda cu fotbalisti de sute de milioane, dar si cu un buget foarte mare de salarii. Mai mult, englezii planuiesc o campanie de transferuri tare in vara acestui an.

Modifică setările cookies