Alte sporturi

TRAGEDIE in sportul Romanesc! Un fost campion national la raliuri a pierdut lupta cu cancerul la 46 de ani!

Federatia Romana de Automobilism Sportiv anunta decesul lui Adrian Berghea, fost campion national. 

SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 25 Februarie 2015, 16:41
Data actualizarii: Miercuri 25 Februarie 2015, 16:44

Copilotul de raliuri Adrian Berghea, campion national alaturi de Constantin Aur si Dan Girtofan, a incetat din viata la varsta de 46 de ani, anunta Federatia Romana de Automobilism Sportiv (FRAS), intr-un comunicat de presa.

"FRAS este alaturi de intreaga comunitate automobilistica si de familia celui care a fost Adrian Berghea, stins din viata la doar 46 de ani dupa o nedreapta lupta cu cancerul. Cu o cariera impresionanta in motorsport, ce a culminat cu obtinerea a doua titluri de campion absolut in calitate de copilot si numeroase participari internationale, Adrian Berghea este considerat unul dintre cei mai de succes copiloti ai Romaniei din istorie.

De-a lungul carierei, el i-a avut in stanga sa printre altii pe Constantin Aur si Dan Girtofan, alaturi de care a obsinut cele mai mari succese sportive. Adrian Berghea si-a dedicat intreaga viata pasiunii pentru motorsport, perfomanta si educatie, fiind in ultima perioada instructor in cadrul scolii de Pilotaj Defensiv Titi Aur", se mentioneaza in comunicatul citat.

Berghea a fost campion grupa N pe Ford Escort RS Cosworth in 1995, campion Cupa Nova si Clasa H3 in 1998, campion national absolut alaturi de Constantin Aur pe un Mitsubishi Evo 9 in 2006 si campion national absolut alaturi de Dan Girtofan pe un Subaru Impreza N12 in 2007.

In 2003 a participat la Campionatul Mondial de Raliuri, iar in 2012 a fost copilot recunoasteri in Campionatul Mondial, etapele de la Monte Carlo, Suedia, Portugalia, Argentina, Finlanda si Grecia.

Anul trecut, Adrian Berghea a ocupat locul 3 la Raliul Brasovului alaturi de Dan Girtofan.

Modifică setările cookies