COSR Alin Petrache Alte sporturi

"Strategia mea este pe 10 ani!" Cine e omul care va detine puterea absoluta in sportul din Romania incepand de astazi

Alin Petrache a fost ales astazi noul presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. A castigat alegerile cu 143 de voturi, in timp ce Bellu a luat 33 de voturi, iar Lipa, 21. Mandatul lui Alin Petrache va fi pana in 2016.

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 29 Mai 2014, 14:01
Data actualizarii: Joi 29 Mai 2014, 15:51

LIVE BLOG www.sport.ro, cu Emi Rosu: Afla aici tot ce s-a intamplat la alegerile COSR

"Ma asteptam sa fie o lupta mult mai stransa. Strategia mea este una pe zece ani. Cred ca alaturi de ceilalti doi contracanditati putem sa mergem mai departe pentru olimpismul romanesc. Avem nevoie de ei. Mergem in continuare cu acelasi secretar general (n.r. - Ioan Dobrescu) si acelasi Comitet Excecutiv", a declarat Alin Petrache dupa alegeri.

CINE E ALIN PETRACHE

Alin Petrache a devenit, la 37 de ani, al 16-lea presedinte al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman. Tot aici a mai fost si secretar general adjunct, intre 2005 si 2009 si vicepresedinte, din 2013.

Nascut la 29 octombrie 1976, la Bucuresti, Alin Petrache a jucat rugby la Dinamo, cu care a cucerit patru titluri si doua Cupe, RC Paris, Bordeaux Begles, RC Toulon si Beziers. La nationala a strans 32 de meciuri, fiind de multe ori capitan.

In 2005 s-a retras din activitatea de sportiv, din cauza unor probleme de sanatate, si a devenit presedintele FR Rugby in 2009. In perioada 2012-2013, a fost vicepresedinte al Agentiei Nationale pentru Sport si Tineret.

CEI TREI "PASI" OLIMPICI DIN PROIECT

Conform programului sau de candidat, care se numeste "Romania Olimpica 2014 — 2024", Jocurile Olimpice de la Rio "sunt foarte importante", insa constituie doar un prim pas, din cei trei "olimpici", calculati de el.

"Olimpiada de la Rio va fi o prima etapa, foarte importanta, a unui ciclu olimpic de un deceniu care va readuce Romania in prim-planul sportului european" - Alin Petrache.

"A FOST UN VOT POLITIC?"

Aceasta a fost intrebarea la care Elisabeta Lipa a evitat sa raspunda dupa alegerile de la COSR:

"Nici nu pot sa spun si nici nu vreau sa spun daca a fost un vot politic. Lucrurile au fost clare de la inceput, noi ne-am prezentat stiind exact ce se va intampla si de aici vine si aceasta detasare si sincer va spun ca nu am nicio suferinta. Eu raman cu aceeasi verticalitate si dorinta de a face bine sportului romanesc, iar in timp se va observa. Nu stiu cat de buna a fost diferenta, dar stiu luptele din culise".

"Nu sufar deloc pentru ca am stiut ca lucrurile erau foarte clare demult. La aceasta candidatura am participat ca la orice competitie, iar la viata mea am pierdut multe curse. Asa ca daca asta a dorit poporul, asta avem. Ii urez succes lui Alin si sa aiba cat mai multe medalii la JO", a declarat Elisabeta Lipa.

Dupa alegeri, Octavian Bellu a declarat: "Sunt dezamagit in general pentru ca eu credeam ca va fi o intrecere fair-play, mai ales ca vorbim despre promovarea valorilor olimpismului, dar se pare ca eu sunt mai putin dispus sa discut problemele sportului in alte medii decat cele institutionale, federatii si altele. Varsta si experienţa ma fac sa interactionez atunci cand este cazul si cu cine este cazul"

ARTICOLE PE SUBIECT
Modifică setările cookies