Alte sporturi

SOCANT! Doi jucatori au MURIT in timpul Olimpiadei de sah din Norvegia! Explicatia organizatorilor:

Intamplare neobisnuita la cel mai prestigios turneu de sah din lume, la Tromsø, in Norvegia. Doi jucatori au murit la distanta de cateva ore. Unul dintre ei in timp ce juca!

SPORT.RO
Data publicarii: Sambata 16 August 2014, 11:29
Data actualizarii: Sambata 16 August 2014, 11:34

Sute de jucatori de sah si alte sute de spectatori s-au adunat la Olimpiada de sah din Norvegia, cea care aduna cei mai tari jucatori din lume si amatori intr-o competitie pe tari.

Competitia de anul acesta a fost umbrita insa de doua decese, unul dintre ele petrecut chiar in timpul unei partide! Elvetianul Kurt Meier, 67 de ani, s-a prabusit la masa de joc, a fost transportat de urgenta la spital, dar a murit, scrie Guardian.

Cateva ore mai tarziu, un jucator din Uzbekistan a fost gasit mort in camera de hotel. Politia norvegiana a exclus orice urma de suspiciune in cazul ambelor decese si a anuntat ca cei doi jucatori au murit din cauze naturale.

"Cand se aduna atat de multi oameni la un loc se poate intampla si asa ceva", declarat un purtator de cuvant al competiei pentru Guardian.

Sunt 1800 de jucatori inscrisi din 174 de tari la Olimpiada de sah din acest an. Alaturi de ei mai sunt si peste 1000 de antrenor si oameni din staff.

Cele cateva sute de spectatori prezenti au fost socati dupa prabusirea lui Meier si s-au speriat si mai tare cand medicul care a intervenit a scos in defibrilator. Au crezut ca acesta a scos un pistol, insa s-au linistit dupa ce au realizat ca medicul incearca sa-l resusciteze pe jucator. 

Lumea sahului isi pune intrebari acum, legate de nivelul de stress al jucatorilor. O competitie mare de sah dureaza doua saptamani, timp in care jucatorii sunt concentrati 100% pentru sute de ore. Nu e prima data cand jucatori de sah mor in timpul comptiilor. S-a mai intamplat si la evenimente din trecut, dar niciodata doi jucatori la distanta de cateva ore. 

Modifică setările cookies