O noua materie pentru toti elevii din Romania. SPORTUL care a fost introdus in grila pentru noul an scolar

Sah materie remus pricopie scoli Alte sporturi
SPORT.RO
Data publicarii: Luni 19 Mai 2014, 17:05
Data actualizarii: Luni 19 Mai 2014, 17:07

Federatia Romana de Sah a semnat un acord cu Ministerul Educatiei pentru ca, din toamna, sahul sa fie introdus in scoli ca materie optionala. 

Acordul a fost a fost semnat cu ocazia deschiderii Campionatului National Scolar de sah, scrie Mediafax: "In urma cu aproximativ o luna, am semnat ordinul de ministru prin care a fost aprobata programa scolara pentru primii doi ani de studii de sah, iar astazi am semnat acordul prin care asiguram cadrele didactice pentru aceasta disciplina, respectiv profesorii care sunt legitimati la FRS vor putea sa predea aceasta disciplina", a spus ministrul Educatiei, Remus Pricopie, prezent la eveniment.

El a mai anuntat ca Federatia Internationala de Sah, prin intermediul federatiei romane, va dota 500 de scoli din mediul rural cu table, piese, manuale si tot echipamentul necesar pentru studierea sahului. "Se stie foarte bine, eu insist pe partea cu sporturile de echipa, dar sportul mintii e intotdeauna cel mai important si sunt convins ca o sa avem copii mai deştepti, copii mai sanatosi, la minte in primul rand, mai buni la scoala, daca fac mai mult sah", a declarat si premierul Victor Ponta, prezent la eveniment.

El s-a aratat bucuros de prezenta numeroasa a scolarilor la campionat, dar a spus ca este deranjat de faptul ca unii parinti isi scutesc copii de la orele de sport.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!