Nou record mondial! Performanta fantastica pentru o romanca de 12 ani: s-a catarat pe cel mai inalt vulcan din lume! 

Nou record mondial! Performanta fantastica pentru o romanca de 12 ani: s-a catarat pe cel mai inalt vulcan din lume! 

O romanca in varsta de doar 12 ani a rescris istoria in Munzii Anzi, la granita dintre Chile si Argentina! 

Dor Geta Popescu a devenit cea mai tanara alpinista din lume care a urcat pe Ojos del Salado, un varf de 6 893 de metri altitudine, aflat in Anzii Cordilieri, in desertul Atacama la granita intre Chile si Argentina. Pentru a tinge performanta tanara alpinista a avut nevoie de o perioada de aclimatizare de zece zile, scrie Adevarul.

Ascensiunea, care nu a fost deloc una usoara a durat 9 ore. Ojos del Salado, aflat la granita dintre Chile si Argentina, face parte din lantul muntos Anzii Cordilieri si a fost escaladat pentru prima oara in 1937. Recordul precedent de varsta, 14 ani, ii apartinea Crinei Coco Popescu si data din 28 decembrie 2008, mai scrie sursa citata.

"Da, am reusit! Sunt fericita ca am reusit in conditiile dificile de altitudine, vant, temperatura si ariditate ale lui Ojos del Salado. A fost cea mai lunga si dificila expeditie a mea de pana acum si reusita ma motiveaza, ma face sa ma simt speciala si sa ma pregatesc pentru noi ascensiuni de record", a spus tanara alpinista.


Dor Geta Popescu mai are in palmares alte doua recorduri mondiale la 11 ani, varfurile Sabalan (4.811 metri altitudine) si Damavand (5.671 de metro altitudine).

Citeste si:Dor Geta Popescu
VIDEO PROTVPLUS.RO

Crimele din Onești, animație grafică. Cum a fost împușcat agresorul de forțele speciale
BRAT

Modifică setările cookies