Alte sporturi

Nicu Vlad, cel mai bun halterofil roman din toate timpurile, AURUL Olimpic in 1984, cu 43 de medalii la Mondiale, e noul presedinte interimar COSR, dupa demisia lui Alin Petrache

Nicu Vlad, fostul halterofil urias al Romaniei, a fost numit astazi presedinte interimar la COSR.

SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 09 Septembrie 2016, 13:47
Data actualizarii: Vineri 09 Septembrie 2016, 15:26

Decizia a fost luata de Comitetul Executiv al COSR, dupa ce Alin Petrache si-a dat demisia in urma rezultatelor dezastruoase ale Romaniei la Jocurile Olimpice de la Rio, dar si a scandalului cu echipamentul contrafacut purtat de sportivii romani la editia din acest an a Jocurilor Olimpice. COSR isi va desemna prin vot un nou presedinte pe 15 noiembrie, data la care au fost stabilite alegerile.

"Conform statutului COSR, in urma retragerii presedintelui Alin Petrache, raman cei trei vicepresedinti, printre care sunt si eu, sa conduca interimatul pana la alegerile pentru functia de presedinte. De fapt, interimatul il va face Comitetul Executiv. Pana la alegerile care se vor desfasura in jur de 15 noiembrie, interimatul va fi asigurat de Comitetul Executiv, iar eu am fost desemnat sa conduc Comitetul Executiv. Titulaturii mele oficiale ii puteti spune cum doriti, puteti sa spuneti si presedinte interimar, dar nu stiu daca asta e important. Nu inseamna ca eu voi lua anumite decizii, deciziile le va lua Comitetul Executiv", a explicat Nicu Vlad la finalul sedintei de la sediul COSR.

Nicu Vlad, fost detinator a doua recorduri mondiale, a participat la patru editii ale Jocurilor Olimpice, unde a cucerit un aur in 1984 la Los Angeles, argintul in 1988 la Seul si bronzul la Atlanta, in 1996. Acesta a strans in cariera 43 de medalii la Campionatele Mondiale, dintre care 14 de aur, dar si alte 25 de medalii olimpice si europene.

Un alt nume adus in discutie pentru a fi interimar la COSR a fost Elisabeta Lipa, actualul ministrul al sportului, insa aceasta ar fi trebuit sa renunte la functia de ministru, pentru a nu intra intr-un conflict de interese.

Gabriela Szabo ar putea candida

Gabriela Szabo, fost ministru al Tineretului si Sportului, a declarat ca este "o varianta" sa candideze la presedintia Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), dar o decizie in acest sens va lua in cursul saptamanii viitoare.

"A fost o sedinta destul de furtunoasa a Comitetului Executiv (n.r. - al COSR), este pentru prima oara cand am discutat extrem de deschis despre ce trebuie sa facem de acum inainte pentru a schimba fata sportului romanesc. Ma voi gandi cateva zile pentru ca nu m-am gandit nicio clipa sa candidez la functia de presedinte al COSR, asa cum nu m-am gandit vreodata ca voi fi ministrul Tineretului si Sportului. Este o varianta, mai sunt inca doua luni, sper ca cel mai bun sa castige si sa duca mai departe traditia sportului romanesc. Este nevoie de unitate pentru a ne atinge obiectivele, dezbinarea nu aduce nimic bun. Orice functie este onoranta, dar saptamana viitoare voi anunta pe ce drum voi merge de acum incolo", a spus Szabo la iesirea din sediul COSR.

Fosta campioana olimpica la atletism a mentionat ca pentru a ocupa functia de presedinte al COSR ar avea nevoie de toata sustinerea sportului romanesc. "Ma flateaza faptul ca se spune ca as putea sa fiu unul dintre candidatii la presedintia COSR, dar inainte trebuie sa am si sustinerea intregii suflari romanesti ca sa pot sa ocup o asemenea functie. Pana atunci, lasati-ma sa cuget putin, sa ma gandesc foarte bine spre aceasta decizie. Iar in zilele urmatoare voi comunica o decizie", a adaugat Gabriela Szabo.
 

Modifică setările cookies