FOTO Doua constructii noi langa National Arena! Oprescu promite sala multifunctionala si patinoar nou! Investitiile Primariei

FOTO Doua constructii noi langa National Arena! Oprescu promite sala multifunctionala si patinoar nou! Investitiile Primariei

Sorin Oprescu a inaugurat azi noua Academie de Tenis din Complexul Lia Manoliu, la 5 luni de la demararea lucrarilor. 

"Academia a fost construita la standarde internationale si dispune de trei tipuri de suprafete de joc. Are sase terenuri de tenis cu gradene care asigura 1152 de locuri, precum si nocturna, plus infrastructura logistica necesara desfasurarii sportului de masa si competitional, in cele mai bune conditii", anunta Primarul Oprescu pe pagina de Facebook.

 


Primarul Capitalei anunta noi investitii si un plan de modernizare pe termen lung al complexului Lia Manoliu, din care face parte National Arena.

Primele pe lista sunt o sala multifunctionala si patinoarul Mihai Flamaropol.

"In anul 2014, cu sprijinul Guvernului, Primaria Capitalei a demarat alte doua noi proiecte in cadrul complexului:

Sala Multifunctionala – pentru care Guvernul a emis o hotarare pentru trecerea terenului in proprietatea Municipalitatii si suporta 50 de milioane de euro din investitia totala, care se va situa in jurul a 60 milioane de euro.
Suntem la finalul procedurii de atribuire, lucrarile vor incepe anul acesta (daca vremea o va permite) si speram ca intr-un an si jumatate sa fie finalizate.


Al doilea proiect strategic al anului 2014 este Patinoarul, care la cererea noastra a fost transferat de Guvern catre Municipalitate.

Constructia veche, nefunctionala in ultimii doi ani, va fi demolata si se va edifica o constructie noua.
Dupa 6 luni de la deschiderea licitatiei, si acest proiect se afla la sfarsitul procedurii de selectie a constructorului, urmand sa inceapa lucrarile pana la sfarsitul anului 2014 (daca vremea o va permite).
Investitia preconizata este de aproximativ 23 milioane euro.
Proiectul in sine raspunde unei necesitati stringente a Bucurestiului, din cauza ca astazi orasul nostru nu dispune de nici un fel de baza de antrenament si concurs pentru sporturi pe gheata.
Functiunea principala a noii constructii va fi patinoarul artificial olimpic cu o capacitate de 3.100 de locuri", a anuntat Oprescu.

 


La doi ani de la inaugurarea National Arena, Oprescu declara stadionul un real succes, cu peste 100 de evenimente organizate si 3 milioane de spectatori

 

VIDEO PROTVPLUS.RO

Date în premieră pe județe, de la Ministerul Sănătății. În Vrancea s-au făcut în 3 zile 20 de teste, în Timiş aproape 5.000
BRAT

Modifică setările cookies