Explicatia oficiala a WADA dupa decizia SOC: "Rusia a ales sa continue in pozitia sa de inselaciune si negare! Am raspuns in termenii cei mai duri!"

Explicatia oficiala a WADA dupa decizia SOC: "Rusia a ales sa continue in pozitia sa de inselaciune si negare! Am raspuns in termenii cei mai duri!"

WADA a luat luni o decizie drastica ce vrea sa reprezinte o hotarare model si sa serveasca drept exemplu: a exclus Rusia de la toate evenimentele majore sportive din urmatorii patru ani.

Craig Reedie, presedintele Asociatiei Mondiale Antidoping (WADA), a explicat in cadrul unei conferinte de presa motivele pentru care Rusia a fost sanctionata. Reedie a precizat si ca Rusiei i s-au transmis avertismente pe care a ales sa le ignore.

"De prea mult timp, dopajul rusesc nu mai are nimic in comun cu sportul curat. Incalcarea flagranta a autoritatilor din Rusia a condititilor RUSADA, aprobata de Comitetul Executiv in septembrie 2018, a cerut un raspuns ferm. Asta este exact ce am oferit! Rusiei i s-au oferit numeroase ocazii sa-si faca ordine in casa si sa reintre in comunitatea antidoping globala pentru binele sportivilor si integritatea sportului, dar a ales sa continue in pozitia sa de inselaciune si negare. Drept urmare, WADA a raspuns in termenii cei mai puternici, protejand in acelasi timp drepturile sportivilor rusi care pot dovedi ca nu au fost implicati si nu au beneficiat de aceste acte frauduloase",
a declarat Craig Reedie.

Hotararea de suspendare a Rusiei pentru urmatorii 4 ani din toate competitiile sportive importante a fost luata luni, la Lausanne, in unanimitate. Sportivii rusi care pot demonstra ca nu au fost implicati in scandalul de dopaj pot participa la Jocurile Olimpice din 2020 sau la Cupa Mondiala din 2022, dar sub steag neutru.

Rusia are 21 de zile la dispozitie pentru a face apel.VIDEO PROTVPLUS.RO

Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47
Amalia Năstase s-a apucat de vlogging

Amalia Năstase: "Sunt foarte mulți oameni interesați să vadă ce fac eu. Așa că am făcut acest vlog, care merge destul de bine."


10:05
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Un antiviral folosit împotriva HIV ar putea elimina infecția cu coronavirusul din China
BRAT