Cum a aratat "olimpiada" copiilor cu dizabilitati din Romania! Probele in care s-au intrecut 140 de tineri

SPORT.RO
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016, 16:20
Data actualizarii: Joi 03 Martie 2016, 16:46

Si copiii cu dizabilitati au olimpiada lor! Au uitat de toate problemele pe partie.

Probele sunt un pic diferite la Olimpiada de iarna a copiilor cu dizabilitati.

In Maramures, 140 de tineri cu nevoi speciale s-au intrecut in concursuri de saniuta, franghie, sotron sau aruncat cu bulgari de zapada la tinta. S-a jucat si fotbal.

"Am adaptat un pic jocurile si activitatile sportive. Am incercat sa le face pe cat de accesibile si de distractive pentru toata lumea", spune Otto Sestak, directorul national HHC.

In cadrul intrecerii, cei 140 de copii si tineri s-au organizat in 12 echipe. Distractia de pe partie s-a terminat cu un moment emotionant, fiecare dintre ei primind diplome, medalii si pungi cu cadouri. Copiii si tinerii, unii dintre ei participand chiar de la prima editie, au fost foarte incantati de ziua petrecuta in natura si de activitati, declarand ca este ”o zi de neuitat” si ca vor sa mai vina si in 2017. 

”Bataile cu bulgari, trasul la tinta, intrecerile cu sania fac parte din iarna unei copilarii normale. Au facut parte si din a mea, cu tot cu sotron, oameni de zapada, fotbal in curtea scolii. Am intrat in jocul Fundatiei Hope and Homes for Children ca sa arat importanta faptului ca toate aceste bucurii trebuie sa fie la fel de firesti si in copilaria copiilor cu nevoi  speciale. Am retrait jocurile copilariei, am facut echipa cu ei si le-am inmanat medalii, diplome si premii, amintindu-le ca sunt niste campioni din orice unghi i-ai privi”, a declarat Corina Caragea, prezenta la eveniment.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!