Advertoriale

ROG Strix: proiectate pentru eSports (P) 

LAN party-urile de odinioară nu au dispărut, ci au evoluat și s-au transformat în concursuri eSports cu milioane de fani.

SPORT.RO
Data publicarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 10:00
Data actualizarii: Luni 22 Noiembrie 2021, 11:58

Aceștia, împreună cu echipele participante, au la dispoziție modelele de laptopuri ROG din seria Strix care oferă nivelul de performanță necesar pentru a putea învinge în aceste competiții, unde viteza de reacție posibilă datorită ecranelor ultra-rapide de până la 360 Hz face diferența în cele mai tensionate momente.

Atunci când te joci la cel mai înalt nivel nu poți lăsa nimic la voia sorții și ai nevoie de cel mai bun echipament posibil. Noua gamă de laptopuri ROG Strix face față cu succes oricărei provocări grație procesoarelor puternice și plăcilor video de ultimă generație, modele până la NVIDIA GeForce RTX 3080, însoțite de o serie de tehnologii ROG special concepute pentru a oferi un avantaj gamerilor.

Gama ROG Strix se remarcă printr-o putere de foc concentrată într-un volum compact, adică o carcasă portabilă ce reușește să răcească fără probleme componentele laptopului. Noile modele Strix de 15 inch sunt cu 7% mai compacte, iar cele de 17 inch cu 5% mai mici comparativ cu generația precedentă. Portabilitatea este un aspect important și se traduce printr-un laptop mai ușor de transportat, gata de luptă în câteva secunde după ce îl scoți din rucsac. În doar câteva momente te poți afunda în atmosfera imersivă oferită de jocurile 3D datorită marginilor ultra-subțiri cu raport ecran-carcasă de 85%.

ROG Strix G15 G513 – o bază solidă pentru eSports

Titlurile eSports pun accentul pe consistentă și rapiditate, nu neapărat pe detaliile vizuale, astfel încât orice configurație de ROG Strix G15 G513 oferă suficientă putere și o face la o viteză amețitoare pentru cei obișnuiți cu un monitor tipic, grație ecranului de 15.6 inch cu tehnologie IPS care împrospătează imaginile la 144 Hz.

La baza celor mai accesibile configurații se află un procesor AMD Ryzen 7 4800H cu opt nuclee, asistat de o placă video GeForce RTX 3050 cu 4 GB VRAM și 16 GB RAM la viteză de 3200 MHz, suficienți pentru cele mai populare jocuri. Dacă nevoia o cere, cantitatea de RAM poate fi dublată la 32 GB pentru că ROG Strix G15 este un laptop versatil care se descurcă admirabil și în aplicații de productivitate, nu doar în jocuri.

Rularea jocurilor și aplicațiilor se face extrem de rapid datorită SSD-ului rapid cu tehnologie NVMe, iar de conectivitatea la Internet se ocupă un modul WiFi 6 2x2.

Am lăsat la final aspectul vizual, dar trebuie să recunoaștem că ROG Strix G15 se distinge prin finisajele de aluminiu cu texturi speciale ce îi oferă un aspect atrăgător care poate fi individualizat suplimentar cu ajutorul uneia din cele trei plăcuțe interschimbabile Armor Cap, incluse de ASUS în pachet.

ROG Strix SCAR 15 G533 – jocuri competitive la cel mai înalt nivel

Loviturile rapide și precise care fac diferența într-un meci competitiv sunt posibile pe un model precum ROG Strix SCAR 15 G533 care este capabil să afișeze cele mai bogate detalii pe un superb panou IPS cu rezoluție WQHD la o rată de împrospătare de 165 Hz. Jocurile nu sunt singurele care beneficiază de pe urma unui astfel de ecran, ci și creatorii de conținut și amatorii de filme la calitate cinematografică, pentru că acest ecran acoperă integral spectrul de culoare DCI-P3 utilizat la Hollywood.

Modelul recomandat este suficient de puternic pentru a accelera distracția și munca de orice fel, fiind dotat cu un CPU AMD overclockabil, un Ryzen 9 5900HX ce poate rula la o putere dezlănțuită de 54W împreună cu GPU-ul NVIDIA GeForce RTX 3060 sau la 80W în mod independent. Cantitatea de bază de 16 GB RAM poate fi mărită până la 64 GB, iar SSD-ul NVMe poate fi suplimentat cu încă o unitate, ambele putând fi apoi configurate în RAID 0 pentru o dublare efectivă a performanțelor.

ROG Strix SCAR 15 G533 beneficiază de un design special creat pentru gameri care se observă prin liniile de design atent tăiate de pe capacul laptopului și prin accentele de lumină Aura Sync, stilizate în așa fel încât să îți ilumineze creativitatea, împreună cu logo-ul ROG metalic ce strălucește și cu o tastatură opto-mecanică ce permite personalizarea individuală a tastelor. La toate aceste accente LED se adaugă o lumină constantă în jurul bazei carcasei și în adâncitura de peste ecran, strategic plasată pentru impact vizual.

ROG Strix SCAR 17 G733 – victoria depinde doar de abilitățile tale

Un ecran mare vine cu avantaje de necontestat, iar în cazul lui ROG Strix SCAR 17 G733, din fericire, nu se traduce și printr-o greutate prea mare, întregul laptop cântărind doar 2.7kg, în ciuda ecranului de 17.3 inch diagonală și a componentelor foarte puternice.

Cel mai mult iese în evidență ecranului IPS cu o rată impresionantă de împrospătare de 360 Hz și un timp de răspuns senzațional de doar 3 milisecunde. În finalele competițiilor eSports orice avantaj este binevenit, iar cei 360 Hz pot departaja învingătorul de învins. Realizarea inginerilor ASUS este cu atât mai importantă dacă ținem cont că acuratețea culorilor afișate nu a avut de suferit în acest proces.

Un ecran rapid nu este suficient, așa că de fluența jocurilor este responsabil un procesor AMD Ryzen 9 5900HX ce poate fi supratactat prin doar câteva click-uri în centrul de comandă Armoury Crate, pentru un spor de performanță gratuit. Acesta este ajutat de placa video NVIDIA GeForce RTX 3080 cu 16 GB de memorie VRAM, cel mai rapid model al momentului. Nu a fost ușor, dar sistemul de răcire reușește să țină în frâu aceste componente extrem de puternice datorită celor două ventilatoare care numără nu mai puțin de 84 de lamele și care împing aerul cald fără zgomot prin patru radiatoare care au fost optimizate pentru a reduce turbulențele.

Dacă optezi să-l folosești pe ROG Strix SCAR 17 pentru fluxuri de productivitate ai la dispoziție nu mai puțin de 64 GB RAM și opțiunea de a adăuga încă un SSD rapid tip NVMe în cel de-al doilea slot M2.

Seria ROG Strix este oferită în mai multe configurații care se disting prin aceeași atenție la detalii, printr-un design unic și un nivel de performanță care face diferența în meciurile competitive.

Toate laptopurile prezentate pot fi achiziționate direct de pe site-ul oficial, secțiunea eShop ROG România, așa că te invităm să verifici oferta curentă.

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!