Advertoriale

Turneul International de Bowling din Romania deschide competitia la Bucuresti cu un dublu record: peste 150 de jucatori inscrisi din 16 tari

SPORT.RO
Data publicarii: Marti 06 Octombrie 2015, 18:09
Data actualizarii: Marti 06 Octombrie 2015, 18:15

• Premii de 25.000 de euro puse in joc la cea de-a sasea editie a IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO)
• in premiera in Romania, pistele vor avea o ungere cu un pattern de tip sport, competitia va fi astfel mult mai dificila si nu poate fi indicat un favorit cert
• Participa trei dintre cei patru campioni ai editiilor de pana acum: Paul Stott, Giannis Stathatos si Bjorn Rudshagen (ultimele doua editii castigate)
• IBIBO 2015 devine astfel cel mai important turneu de bowling din Europa de Est

Bucuresti, 02 octombrie 2015 – IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO), singurul turneu international de bowling in sistem open din Romania, desfasurat sub egida World Bowling si European Tenpin Bowling Federation (ETBF), deschide competitia la IDM Club Bucuresti, cu un numar record de 150 de jucatori inscrisi, din 16 tari, si devine astfel cel mai important turneu de bowling din Europa de Est.

La cea de-a sasea editie IBIBO, care se va desfasura in intervalul 04 – 11 octombrie 2015, sunt puse in joc premii de peste 25.000 de euro.

"Editia de anul acesta a Turneului International IDM Bucharest International Bowling Open va fi cea mai dificila de pana acum. Pe langa numarul record de jucatori inscrisi, pentru prima oara in Romania, vom avea o ungere foarte dificila a pistelor, cu un pattern de tip sport, specifica celor mai renumite competitii internationale. Ne asteptam sa participam la un spectacol veritabil, in cadrul celui mai bun turneu de bowling din Europa de Est, care mentine Romania pe harta competitiilor profesioniste de bowling", declara Dragos Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2015.

In turneul din acest an, sunt inscrisi numerosi jucatori de top, inclusiv trei dintre cei patru campioni ai editiilor de pana acum: Bjorn Rudshagen, campion european si multiplu campion national al Norvegiei si castigatorul ultimelor doua turnee IBIBO, precum si Paul Stott si Giannis Stathatos. Barry Foley, jucatorul numarul unu al momentului din Irlanda si Or Aviram, campionul Israelului, vor fi prezenti la IBIBO 2015. Thomas Larsen, jucator de top, pe locul 24 la nivel european in acest moment, participa in premiera la competitie.

Din Romania, si-au anuntat participarea peste 70 de jucatori, dintre care sapte fac parte din lotul national de bowling. Romeo Gagenoiu, membru al echipei nationale de bowling si multiplu campion national, la individual si pe echipe, este favorit in finala din acest an a competitiei.

Castigatorul IBIBO 2015 este premiat pe 11 octombrie, la IDM Club Bucuresti

Turneul international de bowling IDM Bucharest International Bowling Open are doua categorii de participanti: A (clasa profesionista) si B (clasa semiprofesionista), in functia de media de joc a fiecarui participant. in categoria A sunt prezenti jucatorii cu medii foarte mari (intre 180 si 300 de popice), iar in ceea ce priveste clasa jucatorilor semiprofesionisti, media de joc este de 180 de popice.

Turneul de anul acesta se bucura de sprijinul unor companii importante la nivel mondial in producerea si furnizarea de echipamente dedicate acestui sport, precum Kegel, Sivissidis, 900 Global si Storm. Lista partenerilor si sustinatorilor turneului de bowling cuprinde in acest an urmatoarele companii: Dacia, Renault, Nissan, First Advertising si Serus Romania.

Finala turneului IBIBO va avea loc duminica, 11 octombrie, incepand cu ora 19:30 si va fi transmisa in direct de Sport.ro. Accesul spectatorilor este liber pe tot parcursul turneului.

Despre IDM Club, centrul de bowling

Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generatie Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent in IDM Club a fost instalat de reprezentantii Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) si aprobat WTBA si ETBF pentru organizarea de competitii internationale.

Mai multe informatii despre turneul IDM Bucharest International Bowling Open gasi pe pagina oficiala a competitiei: https://idmclub.ro/ibibo/

Modifică setările cookies