Anna Anderson, locul 3 la IBIBO 2015, este prima femeie pe podiumul Turneului International de Bowling din Romania

bowling Advertoriale
SPORT.RO
Data publicarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 16:45
Data actualizarii: Vineri 16 Octombrie 2015, 16:50

Trei romani s-au clasat in randul celor mai buni opt jucatori: Lucian Paraschiv, Romeo Gagenoiu, Victor Dumitrascu

A sasea editie a Turneului International de Bowling in sistem open din Romania IDM Bucharest International Bowling Open (IBIBO) 2015 s-a incheiat cu o premiera pentru competitie. Jucatoarea de 19 ani din Suedia, Anna Anderson, a castigat locul al 3-lea in finala si a reusit cea mai buna performanta inregistrata vreodata de o femeie in cadrul IBIBO.

Anna Anderson l-a invins in prima runda din finala pe castigatorul ultimelor doua editii ale IBIBO, Bjorn Rudshagen, campion european si multiplu campion national al Norvegiei.

Competitia de la Bucuresti s-a incheiat cu victoria lui Martin Paulsson, din Suedia. Acesta a obtinut un premiu in valoare de 3.500 de euro, cu un punctaj de 255 de puncte acumulate in finala, dintr-un total posibil de 300 de puncte.

Locul secund, cu un premiu in valoare de 2.500 de euro, a fost adjudecat de catre Thomas Larsen, din Danemarca, reusind 237 de puncte in ultimul act al finalei. Thomas Larsen, jucator de top, pe locul 24 la nivel european in acest moment, participant in premiera la competitiei, a fost principalul favorit al turneului.

„Am avut anul acesta cea mai dificila editie a Turneului International de Bowling IBIBO. Pe langa numarul record de jucatori inscrisi, peste 150 din 16 tari, pentru prima oara in Romania, am avut o ungere foarte dificila a pistelor, cu un pattern de tip sport. Anna Anderson, castigatoarea locului al treilea si cea mai buna jucatoare din acest turneu, a avut un parcurs excelent si urcand pe podium a stabilit o premiera la IBIBO 2015. Asa cum anticipam inca de la debutul competitiei, IBIBO 2015 a fost cea mai buna competitie din Europa de Est.,” declara Dragos Tigoianu, managerul echipei de organizare a IBIBO 2015.

In topul celor mai buni opt jucatori de bowling de la IBIBO 2015 s-au clasat trei romani, pe pozitiile a sasea, a saptea si a opta, astfel: Lucian Paraschiv, Romeo Gagenoiu, Victor Dumitrascu. Romeo Gagenoiu, ocupantul locului al saptelea si membru al echipei nationale de bowling, este romanul cu cea mai constanta prezenta in finalele IBIBO de pana acum. El este multiplu campion national, la individual si pe echipe.

A sasea editie a singurului turneu international de bowling in sistem open din Romania s-a desfasurat in perioda 04-11 octombrie la IDM Club sub egida World Bowling si European Tenpin Bowling Federation (ETBF), cu un numar record de 150 de jucatori inscrisi, din 16 tari. In cadrul celui mai important turneu din Europa de Est, au participat aproximativ 70 de romani.

Anul acesta, IBIBO a fost dotat cu premii in valoare totala de peste 25.000 de euro.

Turneul de anul acesta se bucura de sprijinul unor companii importante la nivel mondial in producerea si furnizarea de echipamente dedicate acestui sport, precum Kegel, Sivissidis, 900 Global si Storm. Lista partenerilor si sustinatorilor turneului de bowling cuprinde in acest an urmatoarele companii: Dacia, Renault, Nissan, First Advertising si Serus Romania

Despre IDM Club, centrul de bowling

Centrul de bowling al IDM Club dispune de 14 piste de bowling Brunswick din ultima generatie Anvilane Glow Pro Lane. Echipamentul de bowling prezent in IDM Club a fost instalat de reprezentantii Brunswick, este certificat USBC (United States Bowling Congress) si aprobat WTBA si ETBF pentru organizarea de competitii internationale

Mai multe informatii despre turneul IDM Bucharest International Bowling Open gasi pe pagina oficiala a competitiei: https://idmclub.ro/ibibo/

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!