PREMIERA in Romania! Road Grand Prix, turneu de concursuri de ciclism pe sosea! Afla totul despre cel mai tare concurs:

Road Grand Prix Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Marti 21 Mai 2013, 19:35
Data actualizarii: Marti 21 Mai 2013, 19:42

In aceasta vara va avea loc prima editie a Road Grand Prix in Romania!

In premiera in Romania,

Se lanseaza Road Grand Prix, un turneu de concursuri de ciclism pe sosea, tip criteriu, pentru ciclisti amatori si profesionisti

1. Road Grand Prix este primul concurs de ciclism pe sosea, tip criteriu, care se desfasoara in Romania
2. Prima editie a Road Grand Prix va avea loc in trei orase din Romania: Cluj (26 mai), Iasi (16 iunie) si Ploiesti (7 iulie, respectiv 4 august)
3. Concursul Road Grand Prix se adreseaza atat ciclistilor amatori cat si profesionistilor
4. Concurentii se pot inscrie in concurs cu orice tip de bicicleta Bucuresti, 21 mai 2013 - Road Grand Prix este primul turneu de concursuri de ciclism pe sosea de tip criteriu desfasurat la noi in tara. Road Grand Prix, aflat in acest an la prima editie, va poposi in trei orase: Cluj (26 mai), Iasi (16 iunie) si Ploiesti (7 iulie, respectiv 4 august). Competitia Road Grand Prix este organizat de Alexandru Ciocan, ciclist profesionist cu o cariera de peste 15 ani si detinator a multiple titluri si medalii la campionate, concursuri nationale si internationale de ciclism.

“Am initiat acest turneu de concursuri de ciclism pe sosea - Road Grand Prix – pentru ca imi doresc sa relansam ciclismul de sosea in Romania. Vreau sa incurajez participarea cat mai multor ciclisti, amatori sau profesionisti, de toate varstele si cu toate tipurile de biciclete” a declarat Alex Ciocan, organizator Road Grand Prix.

Primul oras in care se va poposi turneul Road Grand Prix este Clujul – in data de 26 mai, a doua zi din cadrul Zilelor Clujului. Startul se va da din Piata Unirii, incepand cu ora 11.

Inscrierile pentru competitia din Cluj se pot face pe site-ul oficial – www.roadgrandprix.ro – sau direct la locul unde va fi startul competitiei, pe 25 mai incepand cu ora 19.00 sau chiar in ziua concursului. Inscrierile se pot face in una din cele 9 categorii ale concursului, in functie de varsta si/sau sex iar taxa de inscriere este de 10 RON pentru copii si 30 RON pentru celelalte categorii.

1. Categoria Copii (categoriile 6-8 ani, 9-11 ani si 12 - 14 ani) vor lua startul la ora 11. Copiii vor avea un tur de circuit de dificultate redusa, special gandit astfel incat parintii sa ii poata urmari in permanenta, pe durata parcurgerii circuitului.
2. Categoriile Tineri (fete 15-18 ani si baieti 15-18 ani) si Fete (toate varstele) vor lua startul la 12.15. Lungimea traseului va fi de 18 tururi (un tur are aproximativ 1600 m).
3. Categoria Baieti (categoria 19-39 ani si categoria peste 40 ani) si Elite Open vor lua
startul in jurul orei 13.30. Lungimea traseului va fi de 30 de tururi (un tur are aproximativ 1600 m).

Castigatorii locurilor 1, 2 si 3 de la categoriile Copii vor primi premii constand in produse si tricouri tehnice. Castigatorii locurilor 1, 2 si 3 de la categoriile Tineri, Fete, Baieti si Elite Open vor primi premii constand in bani, produse din partea sponsorilor si tricouri tehnice.

Road Grand Prix este sustinut de Chio, Bellotto, Hervis, Giant, Isostar, Mountain Dew, Primola, Oriflame, Cannondale, Extreme Riders Distribution. Partenerii media: Europa FM, scriptmedia, freerider.ro si ciclism.ro. Editia Road Grand Prix Cluj este organizata impreuna cu partenerul local Clujul Pedaleaza si cu sustinerea Primariei si Consiliului
local Cluj – Napoca. Road Grand Prix este inscris in calendarul oficial al Federatiei Romane de Ciclism.

Despre Alex Ciocan (organizator Road Grand Prix): Alex Ciocan este ciclist profesionist cu o cariera de peste 15 ani si comentator sportiv al Eurosport Romania. Alex Ciocan provine dintr-o familie de sportivi remarcabili ai Romaniei (Constantin Ciocan, tatal lui Alex, a facut parte din legendara echipa de ciclism a anilor ‘60, antrenata de Nae Voicu, echipa care a adus cele mai bune rezultate din istoria ciclismului romanesc – locul 4 la Mondialele din 1964, locul 9 la Olimpiada din acelasi an, castigator al Turului Turciei in 1970, peste 15 titluri de campion national). Alex are
in palmares multiple titluri de campion national de sosea; castigator al tricourilor ROSU (cel mai bun sprinter) si ALBASTRU (cel mai bun ciclist roman), precum si a mai multor etape ale Turului Ciclist al Romaniei. Alex Ciocan detine peste 40 de medalii la Campionatele Nationale (sosea, MTB, velodrom) precum si nenumarate victorii in
concursurile de MTB. Pentru mai multe informatii despre Alex, vizitati blogul lui, www.alexciocan.com

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!