A intrat in istorie! PRIMUL ROMAN care a traversat Canalul Manecii inot a terminat ultra triatlonul Londra - Paris!

Andrei Rosu Stiri
SPORT.RO
Data publicarii: Miercuri 01 Iulie 2015, 12:02
Data actualizarii: Miercuri 01 Iulie 2015, 12:24

Performanta senzationala pentru Andrei Rosu in cadrul ultra triatlonului Arch 2 Arc - peste 470 de km de alergare, inot si bicicleta, intre Londra si Paris

UPDATE: Andrei e in fata Arcului de Triumf. Timpii oficiali anuntati de organizatori: peste 18 ore de alergare, peste 20 de ore de inot si 23 de ore pe bicicleta! WOW! Felicitari, Andrei!

UPDATE: Andrei Rosu a intrat in Paris, dupa mai bine de trei zile si trei nopti in care a alergat 140 de km, a inotat aproximativ 40 si a pedalat peste 300, intre Londra si Paris. A dormit foarte putin, dar e doar al 22-lea om care reuseste sa termine ultra triatlonul Arch 2 Arc - de la Marble Arch din Londra la Arc de Triomphe din Paris. Un exemplu de vointa care, daca nu-l cunosti pe Andrei Rosu, pare imposibil. De la omul simplu, fost component al trupei Gaz Pe Foc devenit corporatist, care isi incepea viata pe canapea, la diverse recorduri de maraton, triatlon si ultra triatlon, sfarsind cu acest unic Arc 2 Arch, probabil cel mai dificil ultra-triatlon din lume. Si, pentru ca totul are si o cauza nobila, puteti dona pentru cauza pe care o sustine Andrei, HOSPICE Casa Sperantei, cu un simplu click aici.

UPDATE: Andrei a inceput drumul cu bicicleta spre Paris. Are de parcurs 300 de kilometri. Organizatorii actualizeaza pe feed-ul de Twitter de mai jos. Andrei a avut si o pauza de masa si beneficiaza de sedinte de masaj la nevoie. Ce zi de nastere!

UPDATE: Prima reactie a lui Andrei Rosu, dupa performanta fantastica de noaptea trecuta! 

 

Va multumesc din suflet pentru urari si pentru sprijin! Pe parcursul probei de inot, echipa de suport imi citea mesajele...

Posted by Andrei Rosu on Monday, June 29, 2015


Participant intr-una din cele mai dificile curse din lume, Andrei Rosu a reusit deja o performanta unica. A devenit primul roman care reuseste sa traverseze inot Canalul Manecii! Intamplarea face ca acest lucru sa se intample fix in ziua in care fostul component al trupei Gaz pe Foc, actual corportatist, maratonist, (ultra) triatlonist sau, mai simplu, un om cu o vointa incredibila, implineste 39 de ani!

 

Am reușit !

Posted by Andrei Rosu on Monday, June 29, 2015

Andrei a stat aproximativ 20 de ore in apara de doar 13 grade! A pornit de la Dover (Marea Britanie) luni dimineata la ora locala 6:20 si a ajung in Franta, la Calais dupa miezul noptii! A luptat cu frigul si curentii, a trecuta pe langa animale marine si vapoare uriase, in majoritatea timpului vazand doar apa in jurul lui. Sau intuneric.

Barca insotitoare i-a asigurat mancare si i-a transmit mesaje de la miile de romani care i-au urmarit traseul de peste 30 de kilometri, prelungit de strategia de a inota de-a lungul curentilor, nu in contra lor.

Si, in cele din urma, a ajuns! Dupa ce i-a fost si rau, dupa ce a avut si dureri si cine mai stie cate i s-au intamplat.

"Le-am spus si organizatorilor, nu ies din apa pana nu ajung in Franta (sau in Belgia, Danemarca, sau la Polul Nord, daca va dura atat de mult", glumea Andrei inainte de cursa. Si pe traseu a facut glume.

Nu e timp sa-i auzim acum povestea reusitei fantastice. Traversarea inot a Canalului Manecii este doar o parte a teribilei incercari a lui Andrei Rosu, care mai include 140 de kilometri alergati (parcursi deja) si peste 300 de kilometri pe bicicleta, pe care ii incepe marti, dupa cel mult 12 ore de odihna, conform regulamentului! In total, peste 470 de kilometri intr-un ultra triatlon, Arch 2 Arc, de la Marble Arch (Londra) la Arc de Triomphe (Paris).

Andrei, 39 de ani, s-a inscris la 'Arch 2 Arc', ultratriatlonul pe care au reusit sa-l incheie doar 14 oameni de la prima editie, desfasurata in 2001.

Ce inseamna 'Arch 2 Arc'?

140 de kilometri de alergare, 33 de inot la o temperatura de 13 grade si 300 de mers cu bicicleta, pana la Paris. Ai spune ca doar un extraterestru ar putea sa faca toate astea, dar Andrei are alta parere. Plecat ieri din centrul Londrei catre Dover, Rosu e acum confruntat cu o provocare uriasa: traversarea inot a Canalului Manecii! In istorie, mai mult de 3500 de oameni au escaladat Everestul, dar numai 14 au facut fata provocarii 'Arch 2 Arc'! Daca reuseste sa ajunga pe malul francez, Andrei devine primul roman din istorie care treve Canalul inot!

Pentru a face fata in cursa incredibila, Rosu s-a antrenat cu doi oameni: Gerda Dumitru si Flabio Carmona, care l-au ajutat sa-si imbunatateasca timpii si tehnica de inot pe distante mari. Alergarea si pedalatul, misiuni aflate in planul secund, au avut si ele nevoie de mai bine de un an de munca pentru a fi indeplinite.

"Le-am spus si organizatorilor, nu ies din apa pana nu ajung in Franta (sau in Belgia, Danemarca, sau la Polul Nord, daca va dura atat de mult", declara amuzat Andrei pe site-ul sau.

Andrei nu lupta doar pentru a aduce un record de senzatie Romaniei. Banii adunati din donatii pentru campania sa vor fi directionati catre asociatia Hospice Casa Sperantei, care incearca sa le faca vietile mai bune bolnavilor cu diagnostice grave.

AICI POTI SA DONEZI SI TU!

Parcursul lui Andrei poate fi urmarit live AICI!

Modifică setările cookies
Don’t miss out on our news and updates! Enable push notifications
Get notifications about important news!